Actie 2017   Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Lezing (komend)

Familie Alewijn; Hoornse trots

16-01-2018

oudhoornHun naam staat geschreven in het Blauwe Boekje. Aan de Grote Oost in Hoorn staat een monumentaal pand met hun naam erop. Menig familielid bekleedde een vooraanstaande politieke functie. In de 17de eeuw was het een van de rijkste families in Amsterdam. Over de familie Alewijn is voldoende te vertellen.

 

Freek Alewijn, een van de laatste nazaten met een adellijke titel –zijn zoon heeft alleen dochters-, verhaalt tijdens de Oud Hoorn-winterlezing over het roemruchte verleden van zijn familie. Over de politieke en economische invloed van de Alewijns. En over het door huwelijkspolitiek verloren gegane fortuin. ‘De familie Six heeft dat verstandiger gedaan. Die hebben op tijd hun kapitaal ondergebracht in een stichting, waardoor het niet vervreemdbaar is. Erfgenamen hebben alleen vruchtgebruik.’

 

foreestenhuisDe lezing vindt plaats op dinsdag 16 januari om 20:00 uur in het Foreestenhuis, Grote Oost 43, Hoorn. Het Foreestenhuis gaat om 19:30 open. De toegangsprijs voor leden is €3,50 en voor niet-leden €5,00.

Voor meer informatie neemt u contact op met lezingen@oudhoorn.nl Kaarten voor de lezing kunt u telefonisch bestellen onder nummer 0229 - 27 35 70 of langskomen bij Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22 in Hoorn. Het Pakhuis is geopend op dinsdag en donderdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 10 tot 14 uur.

 

 

 

 

 

Activiteiten overzicht