Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Burgemeester lanceert app 'Oorlog in Hoorn'   (21-04-2017)

Kroniek 2016Burgemeester Jan Nieuwenburg heeft woensdag 19 april de app ‘Oorlog in Hoorn’ officieel gelanceerd. De app, ontwikkeld in opdracht van het Hoornse Comité 40-45, vertelt het verhaal van onze stad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Comité 40-45 wil de verhalen van de oorlog levend houden en liet ze daarom vangen in een app. Deze app is een speurtocht door het Hoorn van toen, een stad in oorlog. Het is bestemd voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.


Speurtocht en wandelroute

Tijdens de speurtocht help je Freek en Anna, een tweeling van 12. Je verzamelt de geheime code van het cijferslot om hun ouders te bevrijden uit handen van de Duitsers. Alle verhalen die je onderweg tegenkomt, zijn waargebeurd. Voor volwassenen is er de wandeltochtversie langs Hoornse oorlogsmonumenten. De app is gratis te downloaden, voor zowel IOS als Android. Meer informatie op www.comite4045.nl

Oorlog in Hoorn

Oorlog in Hoorn app

 
Bezet en Bevrijd

De app is gelanceerd tijdens de aftrap van de fototentoonstelling ‘Bezet en Bevrijd’, die ook door het comité georganiseerd wordt. Leerlingen van de Ichtusschool, Openbare Basisschool Socrates, Openbare Montessorischool Hoorn, Daltonschool De Tweemaster, Roald Dahlschool, De Zonnewijzer, Mariaschool, De Klipper en Het Fluitschip waren ook bij de aftrap aanwezig. De groepen 7/8 van deze scholen hebben allemaal een Hoorns oorlogsmonument ‘geadopteerd’.

De jaarlijks terugkerende fototentoonstelling 'Bezet en Bevrijd' is tot en met zondag 7 mei te zien in de Boterhal. Meer informatie: www.boterhal.com.

Nieuwsarchief