Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Lintje voor Femke Uiterwijk   (28-04-2007)

Professioneel vrijwilligerswerk, zo omschreef burgemeester Onno van Veldhuizen op 27 april 2007 de inzet van acht Hoornaars die koninklijk werde onderscheiden. Zij werden gedecoreerd in de Oosterkerk. Onder hen Femke Uiterwijk, zij kreeg het lintje als lid in de orde van Oranje-Nassau. 

foto

Burgemeester dr. G.O. van Veldhuizen kon acht inwoners van Hoorn verblijden met een koninklijke onderscheiding. Het zijn de dames G.M. Schilder-Buis en F. Uiterwijk en de heren J. Bakker, H.W.J. Freesen, H.K. Kroeze, D. Louwman, A.J. Schilder en T.P.M. Vissie.

Femke Uiterwijk van harte gefeliciteerd

Het bestuur van Vereniging Oud Hoorn feliciteert erelid Femke Uiterwijk van harte met de koninklijke onderscheiding. Femke heeft door haar jarenlange inzet voor onze vereniging, de redactie van ons Kwartaalblad, de organisatie van de wandelingen en de bouwkunstcurssussen, dat alles in het kader van haar betrokkenheid bij het monumentale erfgoed in onze mooie stad, deze onderscheiding meer dan verdiend. Het vervult ons met trots dat een van onze actieve leden met dit ereteken is begiftigd. Daaruit spreekt de waardering van de Hoornse gemeenschap voor haar onverdroten inzet. We zijn er met Femke trots op.

Egbert Ottens

Femke Uiterwijk

Mevrouw F. Uiterwijk (Lid in de Orde van Oranje-Nassau)

Mevrouw Uiterwijk is op 22 november 1939 geboren in Amsterdam. Zij is al zeer lange tijd maatschappelijk actief:
- voor Vereniging Oud Hoorn (1977-heden):
- organisatie, zelf gids zijn en het uitzoeken van teksten voor de gidsen ten behoeve van de Zomeravondwandelingen (1977-heden)
- actief in Werkgroep Gidsen die de organisatie en begeleiding van de   zomeravondwandelingen door de binnenstad van Hoorn verzorgt
- opleiden nieuwe gidsen
- organisatie, opstellen cursusmateriaal en geven van Bouwkunstcursus (1980-heden)
- als lid van de redactie van het Kwartaalblad meewerken aan schrijven, samenstellen en redigeren van het verenigingsblad dat viermaal per jaar wordt uitgegeven (1982-heden)
- namens Vereniging Oud Hoorn bestuurslid Stichting De Hoornse Schouw (1993-heden)
- erelid Vereniging Oud Hoorn (sinds 2003);
- als burger-lid gemeentelijke Werkgroep Straatnaamgeving (1998-2006).

 

Nieuwsarchief