Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Oud Hoorn in top 20 voor de Geschiedenis Online Prijs 2011   (23-01-2012)

geschiedenisonlineprijsOp maandag 23 januari 2012 zijn we voor de publieksjury in de top 20 voor de Geschiedenisonlineprijs gekomen. Op diverse sites en social media (Twitter, linkedin en Facebook) werven de diverse kandidaten (ruim 300) stemmen. Het totaal aanstemmers voor alle deelnemers is inmiddels meer dan 16.000. Tot 10 februari 2012 kunt u stemmen op uw favoriete website. Voor de website van de Vereniging Oud Hoorn doet u dat hier.

Stem nu op Vereniging Oud Hoorn

De waardering van de stemmers op onze site treft u hier.

Raadpleeg hier welke sites er naast ons in de top 20 van de publieksjury staan en welke sites er in de shortlist van de vakjury staan.


De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de beste Nederlandse website over geschiedenis. De prijs is in het leven geroepen om uiting te kunnen geven aan de waardering voor een goed toegankelijke historische website. Als een website goed toegankelijk is en een goede ontsluiting van de historische informatie bewerkstelligt dan zullen bezoekers van de website meer vinden, langer blijven en vaker terugkomen. Daarnaast willen de organisatoren met het uitreiken van de prijs geschiedenis op internet stimuleren.

beeldjegonnekevanechten Winnaar van de Geschiedenis Online Prijs 2011 ontvangt het beeldje dat de geschiedenis op internet uitbeeldt, speciaal ontworpen door beeldend kunstenares Gonneke van Echten.

Winnaar van de Geschiedenis Online Publieksprijs 2011, de website die door het publiek is gekozen als favoriete historische website, ontvangt een geldprijs van €2500,= .






De vakjury beoordeelt geschiedeniswebsites in drie categorieën:
* Archiefdiensten;
* Verenigingen en particulieren;
* Musea en Themasites.
Gekeken wordt onder andere naar toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en originaliteit.

De Geschiedenis Online Prijs 2011 wordt uitgereikt in februari 2012.

logo_archieven_nl

logo_deree

logo_hist_nieuwsblad






De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Archieven.nl, de Ree-archiefsystemen en Historisch Nieuwsblad en wordt nu voor de zesde keer uitgeloofd. Eerdere winnaars waren het Anne Frank Huis (2010), het Scholtenhuis (2009) en het Rijksmuseum van Oudheden (2008).

De volledige lijst staat van eerdere winnaars staat hier

De website van de Vereniging Oud Hoorn is door de internetwerkgroep aangemeld voor de Geschiedenisonlineprijs, omdat de werkgroep op zoek blijft naar verbetering van de website. Een belangrijke stimulans is gevonden in de deelname aan wedstrijden. Hoe wordt de site beoordeeld door anderen? Naast de vakjury bij onderstaande beoordelingen stellen wij steeds aan de orde dat een onderlinge beoordeling belangrijk kan zijn in kwaliteitsverbetering. Geef elk aangemelde website de plicht een drietal voor hen geselecteerde websites te beoordelen. In principe op dezelfde criteria als die van de vakjury.

Hieronder staan de resultaten van de wedstrijden tot nu toe.

2007 Eervolle vermelding
In 2006 werd de website genomineerd voor de Archieven.nl-prijs

In 2007 werd een eervolle vermelding verkregen voor de Archieven.nl-prijs.

2008 Beste verenigingswebsite
In 2008 werd de website als beste site bekroond in de categorie Historische verenigingen bij de Archieven.nl-prijs

2010 Hollandprijs

In 2010 werd de website bekroond met de Hollandprijs in de categorie van verenigingen met meer dan 500 leden.

 

Nieuwsarchief