Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Lintjesregen treft Marjan Faber en Ben Kalb

lintjeIn de Oosterkerk in Hoorn werd vandaag de lintjesregen gehouden waar Marjan Faber o.m. bestuurslid van Vereniging Oud Hoorn (1997-2007) en gids vanaf 1997 tot nu werd onderscheiden. Ben Kalb o.m. voorzitter van de Stichting Historisch Zwaag werd hier ook onderscheiden.

Hieronder ivm hun relatie tot de Historie van Hoorn en Zwaag de beschrijvingen van Marjan Faber en Ben Kalb.

  

Marjan Faber

 

 

 

 

 


Mevrouw M. Faber-Zwart (1947)

* Secretaris van Stichting Maquette van Hoorn (1984 – 1987)
* Secretaris van het tennistoernooi Boekweit & Olie te Hoorn (1986 – 1994)
* Secretaris van Stichting Noorderkerk te Hoorn (1987 – 1999)
* Bestuurslid van en vrijwilliger bij Vereniging Oud Hoorn (1997 – heden)
* Secretaris van Stichting Varend Erfgoed Hoorn (2010 – 2017)
* Vrijwilliger bij het Westfries Museum te Hoorn (2011 – heden)
* Secretaris van Stichting Kerkmeijer-de Regt (2016 – heden)

Ben KalbDe heer B.J.M. Kalb (1954)

* Vrijwilliger bij de Erika Kapel te Zwaag (1971 – 2011)
* Vrijwilliger bij Carnavalsvereniging Het Masker te Zwaag (1985 – heden)
* Vrijwilliger, voorzitter van de concertcommissie (1998 – 2014) en algemeen bestuurslid (2000 – 2008) van Muziekvereniging De Herleving te Zwaag (1997 – heden)
* Voorzitter van en vrijwilliger bij Stichting Historisch Zwaag (2004 – heden)In de lintjesregen van Hoorn kon burgemeester Jan van Nieuwenburg 11 maal uitspreken dat 'het zijne majesteit de Koning heeft behaagd....' een onderscheiding uit te reiken. Alle elf ontvangers van de onderscheiding zijn nu lid in de Orde van Oranje Nassau. De lintjes werden traditiegetrouw uitgereikt in de Oosterkerk. In Hoorn worden bij de officiële lintjesregen ook jaarlijks de gemeentelijke jeugdlintjes uitgereikt, aan jeugd en jongeren die zich bijzonder hebben onderscheiden op maatschappelijk vlak. Dit jaar werden zes jeugdlintjes uitgereikt.

Lintjesregen-2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als lid van de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd: De dames Riet van Diepen-Laan, Anke Dijkman-Kreeberg, Marjan Faber-Zwart, Marjolein Peetoom-Eek en de heren Henk Dijkman, Syberen de Jong, Ben Kalb, Cor Mevissen, Hugo Pijl, Theo Rood en Wim Verberne.

Het gemeentelijke jeugdlintje werd uitgereikt aan: Saskia Jillink, Charlotte Oldenbeuving, Julian Putter, Bente Zuidinga, Noami Bakker en Ashley Hofmeijer. 

De onderscheiding lid in de Orde van Oranje Nassau wordt gegeven op basis van vrijwillige verdiensten kunnen mensen in aanmerking komen. Gemeente Hoorn meldt hier de beschrijvingen daartoe bij de decorandi in Hoorn.

 

Nieuwsarchief