Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Zet woensdag 27 maart in uw agenda, aanmelding gesloten   (25-02-2019)

Verjaardag van de stad

We gaan met z’n allen de verjaardag van Hoorn vieren en op een vrolijke en ontspannen manier de belangstelling voor de geschiedenis van de stad stimuleren. Op het programma staat onder meer de stadsquiz met vragen over vroeger en nu. Vorm een team van maximaal vijf personen en meld u aan!

 Op 27 maart 1356 heeft Hoorn stadsrechten ontvangen, dat is de geboortedag van de stad. Oud Hoorn wil voortaan ieder jaar hieraan aandacht besteden.

 


logo oudhoornTen eerste zal in de weken rond de verjaardag de oorkonde van de stadsrechten samen met de kwitantie en stadsrechtenoorkondes van omliggende gemeenten te zien zijn in het Westfries Archief. 

Ten tweede is er een verjaardagsfeest op woensdag 27 maart in de Oosterkerk. Bij uitzondering zal de oorkonde ook daar te zien zijn. Dirk Dekema, directeur van het Westfries Archief, zal hierover vertellen en het Hoorns Kamerkoor komt met de wereldpremière van het verjaardagslied, geschreven door Dirk Beemster en op muziek gezet door Willem Woestenburg.

Het hoogtepunt van de avond is de stadsquiz met vragen over toen en nu, over pop en klassiek, zomerfeesten, bieren en andere dranken uit Hoorn, straatfiguren, beroemde Horinezen en nog veel meer. Test uw kennis!

 

Wie neemt de speciaal ontworpen beker voor de ‘beste kenner van Hoorn 2019’ in ontvangst?

Toegang is vrij en voor iedereen toegankelijk

Voor de stadsquiz kunt u zich inmiddels niet meer aanmelden, liefst met een team van maximaal vijf personen bij info@oudhoorn.nl via het aanmeldingsformulier.

Het streven is om 25 teams mee te laten doen en de inschrijving gaat op volgorde van inlevering.

Telefonisch kunt u zich melden via 0229 273570

Kunstwerk is van Raymond Heere.
Nadere informatie hierover: www.raymondheere.com/ 

 

 

Nieuwsarchief