Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

VOC Speurtocht voor kinderen groot succes   (15-06-2019)

Oud Hoorn zet zich in voor de jeugd. Naast het project voor basisscholen in het najaar is op zondag 26 mei een speurtocht verzorgd. Op verschillende locaties in de stad stond een verteller en een begeleide spelactiviteit. Kinderen luisterden naar de verhalen over de VOC, roken aan verschillende specerijen of telden bijvoorbeeld het aantal treden op een trapgevel.

Team Vrijwilligers

De reacties van kinderen, ouders en grootouders waren unaniem enthousiast;

 “Ze vonden de vertellers en spelletjes allemaal even leuk en bleven de hele route enthousiast.

"Ik liet m’n kinderen zelf zoeken naar de trapgevel. Eerst dachten ze dat het om het bordes naast het pakhuis ging. Toen heb ik ze aan de overkant naar de hele gevelrij laten kijken en ontdekten ze zelf wat een trapgevel was. Daarna zagen ze in de stad nog veel meer trapgevels. Heel leerzaam en op een leuke manier!”.

De meiden hebben erg genoten. Wat een leuke wandeling. Ze zaten lekker te ‘frutten’ bij de spelletjes.

"Dank je wel, m’n kleindochter is 6 jaar en zo geïnteresseerd. Ze vond de meneer Florijn Dukaat zo mooi vertellen. Over de gruttenpap en gedroogde pruimen. Erg genoten ook die spelletjes tussendoor zo leuk gedaan. Dank jullie allemaal.

En deze dank gaat uit naar de organisatoren Pieter Seggelink en Sjerstin Tonneman (in de gele hesjes) met het team van vrijwilligers.

Vertellers: Francisca van Putten Gerard Koster, Gijs Jan Stam, Kirstin Koning, Lo Veltrop, Lydia Tacx, Simon Laan.

Spelbegeleiders: Afra Ates, Gerrie Buijsman, Henk Last, Huub Ursem, Maaike van der Veen, Martine Beemsterboer, Nicole Herrema.

 

Nieuwsarchief