Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Record opkomst Gouden Eeuw wandeling   (05-09-2019)

Mensen verzamelen op het Baatland De coördinatoren van deze Oud Hoorn wandeling, Hans Muntjewerff en Simon Laan voorspelden het al. “Het kan wel eens zo druk worden dat we naar het grasveld van het Baatland moeten verplaatsen om alle groepen in te kunnen delen.” 

En óf ze gelijk kregen….. maar liefst 342 inwoners van Hoorn bleken geïnteresseerd in de verhalen over de bloeiperiode uit de geschiedenis van Hoorn.

De gidsen vertelden enthousiast over bijvoorbeeld de ontwikkeling van het fluitschip.  En inmiddels weten de deelnemers ook dat de VOC niet de enige compagnie was die geld in het laadje bracht of dat bijna iedere haven wel ‘Nieuwe Haven’ heeft geheten. Dank aan Hans Coeberg, Edwin Dammes, Leo Emmelot, Marjan Faber, Sylvester Feldberg, Ben de Haan, Angelique Hendrikx, Kees Kok, Kirstin Koning, Simon Laan, Hans Muntjewerff, Trudi Schrickx, Pieter Seggelink, Lo Veltrop en Els Vlaar. 

Koopmanshuis

Mensen verzamelen op het Baatland Vereniging Hendrick de Keyser opende de deuren van een buitengewoon goed bewaard voorbeeld van een koopmanshuis uit de Gouden Eeuw. Het is zeker de moeite waard om de rest van dit monument te bezichtigen of u rond te laten leiden a.d.h.v. een audiotour.

Museumhuis Bonck aan Binnenluiendijk 3 is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 12.00-16.00 uur. Lees meer op de site.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsarchief