Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

’Alle dagen Open Monumentendag’ in Hoorn   (18-09-2019)

 Open Monumentendag HoornWethouder Samir Bashara heeft zaterdagochtend 14 september 2019 in de Statenpoort, bij de opening van Open Monumentendag, de website Erfgoed in Hoorn gelanceerd.

Hoorn is één van de grote monumentensteden van Nederland. Het historische centrum is aangewezen als beschermd stadsgezicht en ook de dorpslinten van Blokker en Zwaag zijn van historisch belang.

De website www.erfgoedhoorn.nl omvat een monumentenkaart waarop al het Hoornse erfgoed terug te vinden is. Niet alleen de ruim 800 rijks- en gemeentelijke monumenten, maar ook belangrijke archeologische vindplaatsen.

De kaart biedt de mogelijkheid om te zoeken op straat, postcode of naam. Wie vervolgens een van de monumenten aanklikt, krijgt een foto met omschrijving van het object. ,,Vanaf nu is het dus alle dagen Open Monumentendag in Hoorn’’, aldus gemeentewoordvoerder Martin Schutrups.

Daarnaast biedt de website monumentenbezitters informatie over regels en richtlijnen, onderhoud en verbouwing, verduurzaming en subsidies. Ook is er aandacht voor de grondige restauratie van de Oosterkerk, de ontstaansgeschiedenis van Hoorn en de Gouden Eeuw.

Bron: NHD

 

 

Nieuwsarchief