Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

‘Hier is alles gewoon, dat spreekt…’, Boekpresentatie   (13-11-2019)

Hier is alles gewoonOp 13 november 2019 vond de presentatie plaats van het boek ‘Hier is alles gewoon, dat spreekt…’ Hoorn in de Tweede Wereldoorlog’. 

De presentatie werd voorafgegaaan door een lezing van  Raymund Schütz over 'Hoe eerlijk was de naoorlogse zuivering?'

Hier treft u de presentatie in pdf-vorm aan. De door Egbert Ottens uitgesproken tekst is opgenomen in deze presentatie.

Overhandiging 1e exemplaarHet eerste exemplaar werd aangeboden aan de burgemeester Jan Nieuwenburg, die de kopij van dit omvangrijke boek vooraf wilde lezen. Egbert sprak hem met onderstaande woorden toe:

"Burgemeester, beste Jan, ik vind het een eer om dit boek aan jou, en via jou aan onze stad te mogen aanbieden. Ik hoop dat dit boek, dat laat zien wat het voor een kleine gemeenschap als die in Hoorn, waar alles eigenlijk heel gewoon lijkt te zijn, lijkt dus, niet is, betekent als een onmenselijk systeem de macht in handen krijgt. Dat het een oproep aan allen is om, voor zover dat van ons afhangt, te streven naar vrede en veiligheid, in onze stad en overal ter wereld. "

baltus‘Hier is alles gewoon, dat spreekt…’ Hoorn in de Tweede Wereldoorlog, is een uitgave van Publicatie Stichting Bas Baltus, waarin de gemeente Hoorn, Stichting Stadsherstel en Vereniging Oud Hoorn samenwerken.

De prijs is € 34,95 en vanaf 14 november verkrijgbaar in de boekhandels en bij Vereniging Oud Hoorn.


Daar kunnen vanaf die datum de bestelde boeken worden afgehaald.
Op donderdag 14 november en zaterdag 16 november is Egbert Ottens aanwezig bij Oud Hoorn, Onder de Boompjes 22, om te signeren.

 

Nieuwsarchief