Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Eenhoornzegel voor Bas Baltus   (20-12-2019)

baltusVrijdag 13 december 2019 vierde publicatiestichting Bas Baltus haar 25-jarig bestaan. Wethouder Samir Bashara feliciteerde de stichting met een Eenhoornzegel ter waarde van € 500.
 
Publicatiestichting Bas Baltus is op 13 december 1994 opgericht en geeft publicaties uit over (bouw)historische aangelegenheden in Hoorn en omgeving. Met behulp van fondsen, sponsoren en schenkingen worden deze boeken dan uitgegeven. Vervolgens zijn ze te koop bij Hoornse boekhandels, via Oud Hoorn of via de publicatiestichting zelf. Publicatiestichting Bas Baltus (vernoemd naar de in 1994 overleden docent Nederlands Bas Baltus uit Hoorn) verzorgt het gehele proces van het moment dat iemand met een idee aanklopt, tot aan de boekwinkel.


Eenhoornzegel PSBBJubileumeditie Kwartaalblad Oud Hoorn
Publicatiestichting Bas Baltus viert het jubileum onder meer met een speciaal jubileumuitgave van het kwartaalblad van Oud Hoorn. Voorzitter Jacq van Es reikte het eerste exemplaar van deze uitgave uit aan wethouder Samir Bashara (kunst, cultuur, monumenten en erfgoed). Op dat moment namen Van Es namens de stichting het Eenhoornzegel in ontvangst. Voor meer informatie over Publicatiestichting Bas Baltus, kijkt u op: www.oudhoorn.nl/psbb.

 

Nieuwsarchief