Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Opening Open Monumentendag + bouwgeschiedenis Jozefschool   (12-09-2022)

Open Monumnentendag HoornDe Open Monumentendag werd door Joost Büchner, voorzitter van de Stichting Open Monumentendag Hoorn "geopend" in de voormalige Sint Jozefschool aan het Achterom.

Joost BuchnerAxel Boomgaars

Naast de complete afdeling Erfgoed van de Gemeente Hoorn waren er drie wethouders aanwezig. Axel Boomgaars, wethouder Erfgoed,  vulde de inleiding van Joost Büchner aan. Hij gaf aan met verwondering door de stad gefietst te hebben en zich verbaasd te hebben over de "Op vlucht gebouwde gevels". Frans van Iersel Dit was het thema van deze monumentendag in Hoorn, wat door de gidsen van Oud Hoorn in de stad werd uitgelegd.

In de vragenrubriek van deze webiste staat hier een verklaring over "het op vlucht bouwen"

 

 

 

  

Frans van Iersel hield een presentatie over de bouwgeschiedenis van de Sint Jozefschool, waarin met name ingezoomd werd op de wijze waarop kerk/school-bestuur en gemeentebestuur om zijn gegaan met het ontwerp en de diverse aanpassingen aan het gebouw. 

 

 

Momenten van de Open Monumentendag op diverse plekken in Hoorn zijn  hier door de afdeling Archeologie Westfriesland in (video-)beeld gebracht. Alleen te zien door Facebook-gebruikers.

De website van de Stichting Open Monumentendag Hoorn heeft de brochure 2022 nog in een download beschikbaar. 

 

 

Nieuwsarchief