Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Westfriese Mill Hillers   (24-04-2016)

millhillHet gebouw staat er triest bij, maar de herinnering aan de jaren dat het missiehuis aan de Berkhouterweg een bloeiend opleidingsinstituut voor missionarissen was, is nog steeds levend. Het was ook de plek waar mensen, vermoeid na zoveel tropenjaren, even tot rust konden komen. Pater Piet Korse, geboren te Zwaag, heeft 40 jaar als missionaris in Afrika gewerkt. Toen hij in 2003 definitief terug was in Nederland, heeft hij heel wat publicaties over zijn ervaringen met andere culturen het licht doen zien.


 
millhillZijn laatste werk is het boek over het Missiehuis van Hoorn en de Westfriese Mill Hillers. Daar heeft hij zelf vijf jaar doorgebracht, van 1950 tot 1955. Dus heeft hij informatie uit de eerste hand!  Het is een bijzondere uitgave geworden en zeker de jongens die daar naar school zijn geweest en hun opleiding hebben gekregen zullen met weemoed en herkenning zijn herinneringen kunnen delen. Ook voor anderen is dit stukje geschiedenis van Hoorn en West-Friesland zeker de moeite waard.
Het Boek 'Missie huis Hoorn & de Westfriese Mill Hillers’ door Piet Korse is in mei te bestellen (45 euro) met een mailtje naar de auteur, p.korse@jozefmhm.nl

Nieuwsarchief