Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Stem mee! Westfries Archiefstuk van het Jaar   (05-08-2016)

wfaDit jaar doet het Westfries Archief weer mee met de nationale zoektocht naar het mooiste, ontroerendste, interessantste en leukste archiefstuk van het jaar.

Tot 5 september kunt u uw stem uitbrengen op één van de vier genomineerden stukken uit de depots van het Westfries Archief. Dit gebeurt in aanloop naar de landelijke online verkiezing ‘Stuk van het Jaar’. Deze wordt tweejaarlijks gehouden. De verkiezing sluit aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis in oktober: ‘Grenzen’. Begin september worden de stemmen geteld, en weten we welk stuk hét Westfries Archiefstuk van het jaar is. Het winnende stuk gaat door naar de landelijke verkiezing. U kunt dan ook alle andere inzendingen van vele archiefinstellingen uit Nederland bekijken op www.stukvanhetjaar.nl. Eind oktober wordt bekend gemaakt welk archiefstuk zich het Stuk van het Jaar mag noemen.

Stemmen!
De geselecteerde stukken kunt u bekijken op onze website (www.westfriesarchief.nl), via de Facebookpagina en in de tentoonstellingsruimte in de studiezaal. Heeft u uw favoriete stuk gevonden? Breng dan meteen uw stem uit. Ook dat kan via de website, via Facebook en in de studiezaal. De voorverkiezing duurt tot en met 5 september.

Nieuwsarchief