Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Halve Maen in race voor Museum Ontdekking 2016 Awards   (19-08-2016)

halvemaenVOC-museumschip de Halve Maen is genomineerd voor de Museum Ontdekking 2016 Awards. Tien Nederlandse musea, waaronder de Halve Maen,  zijn doorgedrongen tot de finaleronde. Tot 1 september kan het publiek op zijn favoriete museum stemmen. Die dag worden de 3 uiteindelijke winnaars bekend.

De wedstrijd is een initiatief van Museumkwartier.nl. De medewerkers van deze site willen bezoekers dag in dag uit voorzien van de beste en leukste informatie voor museumbezoek in Nederland. De Museum Ontdekking 2016 Awards is een onafhankelijke wedstrijd. Met als doel musea in Nederland meer onder de aandacht te brengen en ze naar een hoger professioneel niveau te brengen.
Halve Maen

Tien finalisten
Na de eerste stemronde van de afgelopen maanden zijn tien musea doorgedrongen tot de finale. Dat zijn naast de Halve Maen: het Textiel Museum, Museum Mohlman, Kempenmuseum de Acht Zaligheden, Museum BroekerVeiling, Schipbreuk en Juttersmuseum Flora, het Warenhuis Museum Land van Axel, Museum Romeins Katakombe, Museum Vekemans en het Nederlands Volksbuurtmuseum.
Museum Ontdekking 2016 Awards 

De top-3 musea krijgen behalve een waardevolle onderscheiding een flinke promotie op de website. De nummer 1 ontvangt een promotiepakket met een mediawaarde van maar liefst 2.500 euro. Stemmen kan tot 1 september via deze link: https://museumkwartier.nl/museum/de-halve-maen/


Hoorn, 18 augustus  2016

 

Nieuwsarchief