Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Ik vind je mooi Hoorn   (31-08-2016)

Purmerend KoemarktIK VIND JE MOOI HOORN!
OVERMOOI; festival over mooi Noord-Holland op 9 september van 10:00 tot 18.00 uur op de Noorderveemarkt.

Op vrijdag 9 september strijkt het festival OVERMOOI neer op de Noorderveemarkt in Hoorn. Een initiatief van Stichting MOOI Noord-Holland in samenwerking met de gemeente Hoorn.

Hart van het festival is een enorme kaart van Noord-Holland, half voetbalveld groot, waarop de polders, duinen, wegen, meren, dijken, steden, dorpen en zelfs woningen haarscherp te zien zijn. Wat is mooi aan onze provincie? Op een speelse manier worden bewoners, leerlingen van basisscholen, ondernemers, bestuurders, betrokkenen en toevallige passanten uitgenodigd om op een andere manier naar hun vertrouwde omgeving te kijken.

 

Wat maakt Hoorn mooi?

Hoorn is de eerste locatie van de rondreis van OVERMOOI en wordt officieel geopend door de gedeputeerde van de provincie Jack van der Hoek. Het decor is de binnenstad van Hoorn, een historische stad met een zeer gevarieerd karakter waar bewoners zich thuis voelen en bezoekers graag naartoe komen. Maar wat maakt de stad mooi? Als deelnemer of toeschouwer kan de OVERMOOI bezoeker deelnemen aan de zoektocht naar de identiteit , kwaliteit en de “roots” van Hoorn en ommeland door middel van spel, film, beeld, pitches , theater en debat. Je kunt in gesprek met wethouders Judith de Jong en Ben Tap of stadsarcheoloog Michiel Bartels over het Hoornse erfgoed, monumenten en welstand of de schatten in de Omringdijk. Kijk voor het volledige programma op www.overmooi.nl.

 

Meeslepende dansvoorstelling

OVERMOOI is een feestelijk festival en biedt naast een inhoudelijk programma verschillende vormen van vermaak. Midden op de enorme kaart danst het gerenommeerde gezelschap De Dansers hun energieke en acrobatische voorstelling Ten Noorden van Nergens. Op het festivalterrein is verder een tentoonstelling over Noord-Holland van de fotograaf Theo Baart, live muziek door het Songwriters Collectief, een telekraan voor een ultiem uitzicht, eten en drinken, en meer.

 

Gratis festival voor iedereen  

OVERMOOI is voor iedereen gratis toegankelijk. Kijk voor het dagprogramma en meer informatie op www.overmooi.nl of volg OVERMOOI via twitter @overmooinh of facebook /mooinoordholland. De bijdrage aan de zoektocht naar mooi kan alvast beginnen. Via www.collectiemooi.nl is eenvoudig de persoonlijke keuze voor de mooiste plek in Noord-Holland te delen. De ingezonden beelden zullen ook tijdens OVERMOOI worden getoond.

 

MOOI Noord-Holland en OVERMOOI

MOOI Noord-Holland adviseurs omgevingskwaliteit is een onafhankelijke en niet-commerciële adviesorganisatie op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie in Noord-Holland. Dit jaar bestaat de organisatie honderd jaar. Om dat te vieren reist MOOI Noord-Holland van 9 t/m 23 september door Noord-Holland in samenwerking met de gastgemeenten, Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM), provincie Noord-Holland, Karavaan en NH.

 

2 sept AMSTERDAM try-out (alleen voor studenten)9 sept HOORN Noorderveemarkt | 10.00 – 18.00 uur14 sept DEN HELDER De Helderse Vallei | 10.00 – 20.00 uur16 sept PURMEREND Koemarkt | 10.00 – 18.00 uur19 sept ZAANDAM Hembrugterrein | 10.00 tot 17.00 uur21 sept LOOSDRECHT Porseleinhaven | 10.00 – 20.00 uur23 sept IJMUIDEN Plein 1945 | 10.00 – 19.00 uur

 

 

 

Nieuwsarchief