Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Gebrandmerkt; middeleeuwse sferen in Hoorn   (12-09-2016)

De Maand van de Geschiedenis trapt af met een middeleeuwse boeklancering en een middeleeuws diner. Op 1 oktober vindt in de Oosterkerk in Hoorn de lancering plaats van de middeleeuwse verhalenbundel ‘Gebrandmerkt’. Een bundel die tot stand kwam na het uitschrijven van een verhalenwedstrijd. De beste vijfentwintig verhalen van schrijvers uit Nederland en België zijn opgenomen in de bundel. Aansluitend is een middeleeuws drie gangendiner.

Omdat vorig jaar de combinatie van de lancering van de bundel”Zwaarden van Knoflook” met aansluitend het middeleeuws diner zo’n groot succes bleek, zijn ook dit jaar Godijn Publishing en Beleef de Geschiedenis de samenwerking aangegaan. Met als resultaat een bundel met verhalen waaruit de veelzijdigheid van de middeleeuwen duidelijk naar voren komt.

Lancering Gebrandmerkt
De lancering die om 15:30 uur start biedt een programma met middeleeuws vermaak. Naast de winnende schrijvers, die een deel uit hun verhaal zullen voordragen, zijn er optredens van Wrongel ‘en Wei (middeleeuwse muzikant) en de zingende pelgrims Peter & Ernst. Hadewijch Hilligenbacker laat zien wat haar ambacht inhoud.

Middeleeuws diner opgeven uiterlijk 14 september
Na de lancering, zullen de gasten die aanschuiven aan het diner lopend naar de kapel Dijk en Duin aan de Wilhelminalaan gaan. Het diner geeft mensen de unieke kans om de smaken uit de middeleeuwen te proeven. Het drie gangen diner start om 18:30 uur. Ook dan zullen Peter & Ernst prachtige pelgrimsliederen laten horen.

 Reserveren en meer informatie op www.beleefdegeschiedenis.nl en www.godijnpublishing.nl/product-categorie/toegangsbewijzen/

Meer over de maand van de geschiedenis treft u hier

 

 

 

 

Nieuwsarchief