Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Munttaxatie in Westfries Museum   (28-03-2017)

wfaHeeft u oude munten, bankbiljetten of penningen? En wilt u weten wat ze waard zijn? Dit is uw kans! In het Westfries Museum kunt u tijdens de Nationale Museumweek een soort ‘Tussen Kunst en Kitch’ meemaken tijdens een munttaxatie.

Heeft u een schat in huis zonder dat u het weet? Laat uw munten en penningen taxeren en kom er achter wat ze waard zijn. U kunt uw oude munten en penningen laten taxeren op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 april tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Karel de Geus Muntveilingen BV zal samen met andere muntenexperts en de Archeologische Dienst West-Friesland de munttaxatie gaan verzorgen.

Uw oude munten verkopen?

U kunt uw munten ook inbrengen ter veiling of eventueel verkopen. Hiervoor is wel een legitimatiebewijs nodig. Aan de taxatie zijn geen kosten verbonden, u betaalt alleen de entree voor het museum.

Taxatiedagen in het Westfries Museum zijn altijd druk bezocht. Om de wachttijd te beperken is het daarom nodig om te reserveren. Dat kan via de website van het museum: www.wfm.nl/events/munttaxatie.

De Nationale Museumweek is vanaf maandag 3 april tot en met zondag 9 april.

Nieuwsarchief