Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Boekenmarkten voor restauratie Koepelkerk   (28-03-2017)

Koepelkerk<br>Grote NoordHet is op 15 mei alweer 25 jaar geleden dat de Stichting Koepelkerk, de grote restauratie van onze monumentale Koepelkerk heeft afgerond en de kerk weer schuldenvrij aan de parochie Hoorn terug gaf. Een periode van 2 jaar waarin de kerk volledige aan de buitenkant is gerestaureerd, werdt toen afgesloten, maar het bestuur en het actie comite, heeft zich toen gerealiseerd, dat het daarbij niet zou blijven, want zo,n groot monumentale gebouw vraagd om blijvende aandacht en belangstelling van ons allen.


Gelukkig zijn vele van onze trouwe donateurs en vrijwillig(st)ers ons blijven steunen in deze afgelopen jaren. Wij hopen dat diegene die nog geen donateur zijn, zich bij onze ruim 400 trouwe donateurs willen aansluiten om onze Koepelkerk ook voor de toekomstige generatie in goede staat te houden (een nieuwe donateursfolder ligt achter in de kerk voor U klaar}.

In de jaren 2011/2012 heeft er een grote onderhoudsbeurd plaats gevonden van de Koepel, achter- en zijmuren, de koepel en achterzijde hebben toen flink in de steigers gestaan, de voorgevel en fronttoren aan de Grote Noordzijde zijn toen overgeslagen, omdat deze apart gesteigerd moesten worden. In de komende periode zullen wij deze klus aan gaan pakken, maar allereerst willen wij goed uitzoeken hoe de voorzijde erbij staat.  Aan de hand van het monumentenwachtraport 2016 willen wij deze klus ter hand gaan nemen.

Voor het zover is blijven wij ons inzetten met onze tweede hands boeken- en platenmarkten. De eerste vindt plaats op zaterdag 1 april a.s van 10.00 uur tot 16.00 uur achter in onze Koepelkerk. In de afgelopen maanden zijn er weer vele boeken en platen ingebracht en nu nog kunt u iedere dinsdag en donderdagmorgen tussen 10.00 uur en 12.00 uur uw boeken aanleveren bij ons Parochiecentrum De Drie Tulpen, Achterom 24a, waar wij tijdelijk een opslagruimte gebruiken.

U kunt ook eerst contact opnemen om uw boeken en platen op andere tijden aan te leveren met: 0229 236082,  0229 298301 of e-mail:

keesdegreeuw60@gmail.com

De volgende voorjaars boekenmarkten vinden plaats op: zaterdag 13 mei en zaterdag 17 juni. Vanaf heden is de Koepelkerk ieder weekend op zaterdag en zondagmiddag vrij te bezichtigen tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Vrijwilligers van de stichting Koepelkerk maken dit mogelijk, en nieuwe vrijwillig(st)ers zijn nog altijd van harte welkom om onze groep te komen versterken. Veel bezoekers zullen hierdoor kennis kunnen maken met onze monumentale kerk

Info: Kees de Greeuw, actiecomité Stichting Koepelkerk Hoorn.

Een beschrijving van de Koepelkerk vind u hier.

Nieuwsarchief