Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Oud Hoorn op zoek naar schilderijen   (10-04-2017)

oudhoornDe expositiecommissie van de Vereniging Oud Hoorn is naarstig op zoek naar schilderijen, die karakteristieke plekken van Hoorn laten zien. Het is de bedoeling dat die schilderijen deel gaan uitmaken van een expositie in het onderkomen van de vereniging in het Pakhuis. Het eeuwfeest van Oud Hoorn is de directe aanleiding voor de expositie.

 De tentoonstelling valt in twee delen uiteen.

Voor de eerste periode (mei tot en met juni) wordt gezocht naar werk van schilders, die ruwweg in de eerste helft van de vorige eeuw in Hoorn zijn geboren of daar een groot deel van hun leven werkzaam zijn geweest, bijvoorbeeld vader en zoon Ooijevaar, Wouter Ydo , Adriaan Volkers en Jaap Langereis.

 

In de herfst van  dit jaar komen de ’jongere’ schilders aan bod.

 

In de zomermaanden zullen in Het Pakhuis aan Onder de Boompjes koppen van markante inwoners van Hoorn te zien zijn, bijvoorbeeld van de legendarische Peukie Snel, getekend door Adriaan Volkers.

 

Wie denkt een schilderij voor deze exposities in huis te hebben en dit schilderij ook gedurende de duur van een tentoonstelling beschikbaar wil stellen, kan een reactie sturen naar: info@oudhoorn.nl.      

Nieuwsarchief