Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Lancering westfriesekaart.nl   (01-05-2017)

wfaOp 1 mei 2017 lanceert het Westfries Archief www.westfriesekaart.nl. Het officiële startschot wordt  gegeven door Judith de Jong, wethouder van Hoorn en voorzitter van het bestuur van het Westfries Archief.

Op vijf historische kaarten kunt u online de geschiedenis van Westfriesland bekijken. Zie hoe de steden en dorpen groeiden en veranderden. En lees de verhalen die op de kaart zijn gezet. Deze verhalen komen tot leven in verschillende thema’s. westfriesekaartHet eerste thema is de Tweede Wereldoorlog.
Op de kaart van 1940 staan al meer dan 60 markeringen. Bij elke markering staat een bijzonder verhaal en een historische afbeelding. De afbeeldingen kunt u vergelijken met Google Streetview, zo komen heden en verleden samen.

De verhalen zijn geschreven door drie kenners van de Westfriese historie in de oorlogsjaren: Martin Menger, Volkert J. Nobel en Pieter Jan de Vries. De afbeeldingen zijn afkomstig van historische verenigingen, het Noord-Hollands Dagblad, het Westfries Archief en particulieren.

In de Westfriese Kaart heeft het verleden de toekomst. De kaart is een bijzonder project waarin het Westfries Archief samenwerking zoekt met erfgoedpartners in de regio. Samen brengen zij het verleden van Westfriesland online tot leven.


Nieuwsarchief