Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Kleine Noord wil Bibliotheek in Noorderkerk   (15-05-2017)

Noorderkerk<br>Kleine Noord

De Belangenvereniging Kleine Noord heeft een brief geschreven aan Ondernemers Stad Hoorn (OSH) waarin zij zich uitspreekt voor een bibliotheek in de Noorderkerk. Zie hieronder:

Geacht bestuur,

Tot onze grote spijt moesten wij uit de media vernemen dat de bibliotheek toch niet in de Noorderkerk komt. Een gemiste kans! Dit was niet alleen een geweldige invulling geweest van een prachtig pand, maar ook een mooie manier om meer publiek naar het centrum te trekken. Niet alleen in het weekend, maar juist ook door de week!

Belangenvereniging Kleine Noord zou het bijzonder op prijs stellen wanneer de OSH alles op alles zet om de bibliotheek toch in de kerk te krijgen. Wij verzoeken u het gesprek aan te gaan met de nieuwe eigenaren met de vraag of de bibliotheek toch huurder in deze zou kunnen zijn. Daarnaast vragen wij u het gesprek met de gemeente aan te gaan voor een eventuele subsidie.

Als Belangenvereniging Kleine Noord scharen wij ons achter Vereniging Oud Hoorn, die om garanties vraagt rondom de verkoop. Ook wij zien het liefst dat de kerk op het Kleine Noord een publieke functie blijft houden.

In afwachting van uw actie in deze.

Namens Belangenvereniging Kleine Noord,

De Noorderkerk wordt hier beschreven. Een zoekopdracht op onze website met het woord Noorderkerk geeft u aanvullende informatie.

 

Nieuwsarchief