Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Vrijwilligers gezocht voor Museumhuis De Visser

wfaIn juni 2018 opent een heel bijzonder huis haar deuren: het 17de eeuwse Huis De Visser aan de Binnenluiendijk in Hoorn. De heer de Visser is 21 jaar bestuurslid/voorzitter geweest van de Vereniging Oud Hoorn (1957-1968) In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen: plaats te nemen aan tafel of de laatjes van de kast open te trekken. Hier dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Vereniging Hendrick de Keyser is de eigenaar van het pand en zij zoekt vrijwilligers om samen met de bezoekers het huis tot leven te brengen.

Museumhuis de Visser

 

Vrijwilliger in Huis de Visser: een warm welkom

Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers, vertelt: ‘Vrijwilligerswerk in Huis De Visser betekent vrijwilligerswerk in een bijzonder 17de eeuws huis. Vrijwilligers ontvangen bezoekers net zoals je dat thuis zou doen, persoonlijk en hartelijk. Maar vrijwilligers kunnen ook actief in het huis bezig zijn. De vrijwilligers brengen het huis echt tot leven’.

Samen vrijwilligerswerk doen Om vrijwilliger te worden in Huis De Visser heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar wel goede sociale en communicatieve vaardigheden. Tijdens de kennismakingsperiode verwachten we dat vrijwilligers een dagdeel per week beschikbaar zijn, daarna is de minimale beschikbaarheid een dagdeel per twee weken. Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding en een reiskostenvergoeding. Vrijwilligers werken altijd samen met anderen.


 (Foto Gabriëlle de Kroon)


Museumhuizen

Vereniging Hendrick de Keyser bestaat in 2018 100 jaar en bezit 421 historische panden in Nederland. 100 jaar huizen redden voor het nageslacht heeft geleid tot een fantastische collectie woonhuizen. Uiteindelijk worden 35 karakteristieke huizen opengesteld voor publiek. Deze huizen nemen ieder een sleutelpositie in in de woonhuisontwikkeling in Nederland.

Informatie bijeenkomst

Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in Huis De Visser, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser eind april organiseert. Hier krijgen geïnteresseerden meer informatie en kunnen vragen worden gesteld. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst bij Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers via 020-5210630 of vandam@hendrickdekeyser.nl. Zij kan ook andere vragen beantwoorden.  

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. De Vereniging doet dit door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. De zo opgebouwde collectie geeft een representatief beeld van de Nederlandse architectuur- en interieurgeschiedenis. De collectie omvat inmiddels 421 panden, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen, verspreid over 108 plaatsen in heel Nederland. Vereniging Hendrick de Keyser wordt onder andere gesteund door de BankGiro Loterij. Voor meer informatie zie: www.hendrickdekeyser.nl.

 

Nieuwsarchief