Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Gezocht: Speurneuzen voor HHSM

Archief Hoorn huizen, straten, mensenDe werkgroep Hoorn Huizen Straten Mensen (HHSM)zoekt nieuwe werkgroepleden om anderen wegwijs te maken in de documentatie over een groot aantal panden en hun bewoners in de oude binnenstad. De werkgroep doet onderzoek naar de bouw- en bewonersgeschiedenis . Vaak gebeurt dit op verzoek van iemand die nieuwsgierig is naar de geschiedenis van zijn of haar woonhuis. De aanvragen komen niet alleen uit Hoorn, maar soms van ver daarbuiten.

De gevonden informatie kan bijvoorbeeld  gebruikt worden in een familieboek, voor stadswandelingen door onze gidsen of bij de Open Monumentendagen door de trotse bewoners van een fraai pand. Ook schrijven we regelmatig een artikel in het verenigingsblad en werken we aan een overzicht op de website..

Wie zoeken wij? U bent nieuwsgierig, behulpzaam, geeft het niet gauw op en kan genieten van het trotse gevoel als het lukt om voor iemand gegevens boven water te halen.

ArchiefonderzoekWat kan de werkgroep HHSM u bieden? Een goede inwerktijd onder deskundige begeleiding van een enthousiaste werkgroep en voldoening als je mensen wegwijs hebt kunnen maken in hun familiegeschiedenis.
Onze documentatie is voor een flink deel ook digitaal te raadplegen, dus niet alleen via stoffige oude papieren!

Nieuwsgierig geworden? Kom een keer langs. We zijn er elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in het verenigingsgebouw Het Pakhuis, Onder de Boompjes 22. De koffie staat voor u klaar!
Ook kunt u contact opnemen met de werkgroep via werkgroepHHSM@oudhoorn.nl  voor het maken van een afspraak.

 

Nieuwsarchief