Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Hoogovenbus 20 oktober in Hoorn   (10-10-2018)

Stichting KistIn de Week van de Industriecultuur, van 20 t/m 28 oktober, zal een speciale Hoogovenbus op verschillende plekken in Noord Holland staan. De bus komt verhalen ophalen over werken bij De Hoogovens. De inrichting van de bus, met veel tastbare herinneringen, zal het geheugen van de bezoekers zeker opfrissen.

Iedereen uit Noord-Holland kent in zijn omgeving wel iemand die met de Hoogovenbus
naar het werk ging/gaat. Omdat Hoogovens/Tata Steel dit jaar 100 jaar bestaat, besteed Stichting Kist hier uitgebreid aandacht aan via het project "Verhalen rond de Hoogovenbus".

Deze bus rijdt in de Week van de Industriecultuur  (van 20 t/m 28 oktober) door Noord-Holland
om verhalen op te halen van oud-medewerkers en andere betrokkenen. Daarbij doet de bus
ook Hoorn aan. De bus staat op zaterdag 20 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur in de Spoorstraat in Hoorn (vlak bij de markt).

Hoogovenbus
Toegang tot de bus ‘betaalt u met een mooi verhaal of een mooie herinnering’. We nodigen iedereen van harte uit om ons te bezoeken als de bus in de buurt is. Een ieder kan zich laten inspireren door de inrichting van de bus, het uitwisselen van verhalen en het vertellen van de eigen herinneringen. Naast oud-medewerkers en hun partners en verdere familie is iedere geïnteresseerde welkom om de bus te komen bekijken. De koffie staat klaar.

Diverse lokale radio- en TV-stations zullen opnames maken in de bus en ook de lokale pers zal verhalen vastleggen, zodat deze niet verloren gaan. Op onze website http://stichtingkist.nl/hoogovenbus/herinneringen-ophalen/  is al een eerste selectie van boeiende verhalen te lezen.

Op de website van Stichting KIST -  www.stichtingkist.nl - vindt u meer informatie over het project. Bijvoorbeeld over onze speciale VIP-Tour op 28 oktober.

Nieuwsarchief