Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Zet 27 maart in uw agenda

Verjaardag van de stadWat gaan we doen? Met de bevolking van Hoorn de verjaardag van de stad vieren en op een vrolijke en ontspannen manier de belangstelling voor de geschiedenis van de stad stimuleren.

Op het programma staat onder meer de stadsquiz met vragen over vroeger en nu. Vorm een team van maximaal vijf personen en meld u aan. 

Op 27 maart 1356 heeft Hoorn stadsrechten ontvangen, dat is de geboortedag van de stad. Komend jaar en ook daarna willen we aandacht besteden aan de verjaardag van de stad.

logo oudhoorn

Ten eerste zal in de weken rond de verjaardag de oorkonde van de stadsrechten samen met de kwitantie en stadsrechtenoorkondes van omliggende gemeenten te zien zijn in het Westfries Archief.

Ten tweede is er een verjaardagsfeest op 27 maart in de Oosterkerk, waar iedereen welkom is. Bij uitzondering zal de oorkonde ook daar te zien zijn. Dirk Dekema, directeur Westfries Archief zal daarover iets vertellen. Het Hoorns Kamer Koor komt met een wereldpremiere, het verjaardagslied, geschreven door Dirk Beemster en op muziek gezet door Willem Woestenburg.

 

Kunstwerk is van Raymond Heere.
Nadere informatie hierover: www.raymondheere.com/ 

Het hoogtepunt van de avond is de stadsquiz met vragen over toen en nu, over pop en klassiek, zomerfeesten, bieren en andere dranken uit Hoorn, straatfiguren, beroemde Horinezen en …..

Wie neemt de speciaal ontworpen beker voor het aardigste allesweter team van Hoorn in ontvangst?

Voor de stadsquiz kunt u zich aanmelden, met een team van maximaal vijf personen bij info@oudhoorn.nl

Telefonisch kunt u  zich melden via 0229 273570

Nieuwsarchief