Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Vrijwilligers zijn welkom: 6 Vacatures   (05-08-2022)

oudhoornDe vereniging Oud Hoorn functioneert dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat de doelstellingen van de vereniging waargemaakt worden.

“Om het materiële en immateriële erfgoed binnen de gemeente Hoorn te beschermen en de kennis over de geschiedenis van de stad en haar erfgoed te vergroten” zoals dat in onze statuten staat zijn er diverse werkgroepen binnen de vereniging actief.

Er wordt gezamenlijk gewerkt aan de informatievoorziening in de digitale Kennisbank. Vrijwilligers houden zich bezig met bijv. stadsontwikkeling of de Beeldbank. Er is een zeer actieve redactie die het kwartaalblad verzorgt. Er worden cursussen gegeven en gidsen verzorgen stadswandelingen. Er is een winkel met een uitgebreide boekencollectie over Hoorn. In het documentatiecentrum kunnen bezoekers onderzoek doen. In de Kerkmeijerzaal zijn exposities te zien.  Kortom er is een veelheid aan activiteiten waar een vrijwilliger bij Oud Hoorn zich voor kan inzetten!

Wil je met een kennismakinggesprek een indruk krijgen waar jij je talenten kan gebruiken stuur dan een mail aan beheeroip@oudhoorn.nl Een afspraak is snel gemaakt.

 Hieronder  staan enkele specifieke vacatures benoemd.

 

 

Functie

Inhoud

Contact

Beeldredacteur

 

Ontdubbelen en beschrijven van online-foto’s. Na instructie zelfstandig uit te voeren.

 

Jan Floris

janfloris@quicknet.nl

Nieuwsredacteur

 

Op de website VOH-gerelateerde informatie inbrengen. Na instructie zelfstandig uit te voeren.

Jan Floris

janfloris@quicknet.nl

Applicatiebeheerder 

 

 

Onze zeer omvangrijke Kennisbank wordt via Excel-import onderhouden en aangevuld met nieuwe bronnen in diverse databases.

 

Mat Wever

secretaris@oudhoorn.nl

Beheerder OIP

 

 

 

Het Verenigingsgebouw is open voor werkgroepen en bijeenkomsten. De beheerder verzorgt daarbij koffie e.d. en is verantwoordelijk voor bezoekers van de winkel, documentatiecentrum en tentoonstellingsruimte.

Jan Haring

beheerOIP@oudhoorn.nl

 Medewerker tentoonstellingen

 

 

 

 3 a 4 maal per jaar is er een wisselende tentoonstelling in het verenigingsgebouw. Deze worden in een kleine werkgroep bedacht en zelfstandig uitgevoerd.

Jan Haring

beheerOIP@oudhoorn.nl

Documentalist

Het documentatiecentrum bevat een boekenverzameling die betrekking heeft op Hoorn. Deze bibliotheek is online te raadplegen. Uitbreiding van de verzameling kan plaatsvinden door aankoop of schenking.

Jan Haring
beheerOIP@oudhoorn.nl

 

 

 

Nieuwsarchief