Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

OPGERUIMD STAAT NETJES, GIETERS AAN EEN REK.   (21-01-2022)

Begraafplaats Keern

Dankzij de Westfriese Uitdaging heeft de stichting Vrienden van de begraafplaats Keern weer een mooi cadeau gekregen. Deze organisatie brengt bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar.

U kent het wel, tuingereedschap dat beschikbaar moet blijven voor bezoekers en gieters die door de wind of anderszins gaan rondzwerven over de begraafplaats.

De oplossing hiervoor is gevonden in een gieterrek: “Op de Oosterbegraafplaats in Amsterdam hebben we dit gezien en het leek ook zeer geschikt voor het Keern. Dus kwam het op onze wensenlijst”, aldus Herman Kapitein, voorzitter van de stichting.

En dan reageert via De Westfriese Uitdaging het Hoornse bouwbedrijf Heddes Bouw & Ontwikkeling, dat kantoor houdt naast de begraafplaats aan het Keern. Zij hebben dit zeer voortvarend opgepakt. Er was slechts een kort overleg voor nodig en al snel stond het gieterrek op locatie, zelfs compleet met vier prachtige nieuwe gieters, dankzij de heer Casper Manshanden van Heddes.

 

Casper Manshanden van Heddes en voorzitter Herman Kaptein (l.)

Er zal dit jaar veel gebruik van de gieters worden gemaakt om al de bollen die nu in de grond zitten en de planten die in het voorjaar worden geplaatst van een lekker slokje water te voorzien.

Hulde aan de heer Manshanden, bouwbedrijf Heddes Bouw & Ontwikkeling en De Westfriese Uitdaging.

Contact: Rita Lodde-Tolenaar, secretaris                                                              

 

Nieuwsarchief