Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Hoorn | huizen, straten, mensen

Naslagwerk geheel doorzoekbaar

Het bekende naslagwerk uit het jubileumjaar 1982 hhsm-boek 1982 is in het jubileumjaar 2017 in zijn geheel online toegankelijk én qua tekst doorzoekbaar gemaakt.

De inhoud van het oorspronkelijke boek is bovendien aangevuld met het complete Adresboek 1949, dus ook van de toendertijd bestaande straten buiten de stadssingels.

Bij gebeurtenissen werd regelmatig vermeld "Zie nr.X" en kon men bij nummer X de omschrijving van de gebeurtenis lezen; in deze versie wordt veelal direct de omschrijving getoond.

Het digitale boek is in de vorm van een database samengesteld waardoor op velerlei wijzen gegevens kunnen worden opgezocht.

Initiatief en realisatie : Gerard van Stijn.

Start database:

De database met onder andere vooraf gedefinieerde zoekopdrachten en inclusief koppeling met de Beeldbank van de Vereniging Oud Hoorn waardoor de bijbehorende foto's (indien aanwezig) kan worden getoond, is     hier of via onderstaande afbeelding te starten.Start database hhsm-boek

Bent u voor de eerste maal bezoeker of wilt u verdere uitleg over het bestand en de mogelijkheden, dan adviseren wij u om eerst de handleiding door te lezen.

NB. Het boek, ook in de hier aangeboden vorm, is een productie onder auteursrecht. De daarop betrekking hebbende bepalingen vindt u hier.

Mocht u over het HHSM-boek 2.0 vragen hebben of suggesties, dan kunt u een email sturen aan de werkgroepHHSM@oudhoorn.nl.