Geen afbeeldingen? Webversie

Nieuwsbrief 1, december 2015

 
 
 

Nieuwsbrief van Oud Hoorn

In deze kerstperiode past deze beeldspraak wel: u maakt nu kennis met een nieuw klein sterretje aan de loot van de Oud Hoorn boom; de nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is bedoeld om u op onregelmatige tijden op de hoogte te brengen van nieuwtjes en andere zaken los van het kwartaalblad en onze website. Op deze wijze kunnen we u tussendoor informeren over allerlei zaken die de moeite van het delen waard zijn.

Ik wens u allen fijne kerstdagen toe en een mooi begin van het nieuwe jaar.

Jaap van der Hout, voorzitter Oud Hoorn

PS:
Wij ontvangen graag uw reactie op dit nieuwe initiatief van onze vereniging. Mocht u geen prijs stellen op toezending van deze digitale nieuwsbrief, dan kunt u dit kenbaar maken door onderaan deze nieuwsbrief op 'uitschrijven' te klikken.

 
 
 
 
 
 

Zoekt u een leuk kerstcadeau?

Geef een Cadeaulidmaatschap van Oud Hoorn cadeau!

 
 
 
 
 
 
 

Nieuwe Biografie

De biografie van Andreas Cellarius is toegevoegd aan het Hoorns Biografisch Woordenboek op de website van Oud Hoorn. Niet veel Horinezen zullen zijn naam kennen, maar internationaal is hij, na Willem Schouten vanwege Kaap Hoorn, misschien wel de meest bekende inwoner van Hoorn aller tijden. Zijn bekendheid heeft hij te danken aan zijn hemelatlas 'Harmonia Macrocosmica'. Deze atlas wordt door deskundigen beschouwd als de mooiste hemelatlas die ooit is gedrukt. Lees verder

 
 
 
 
 
 

Tuinders-schoorsteen

Op 18 november sloeg wethouder Judith de Jong de "eerste heipaal" voor de herbouw van de tuindersschoorsteen in Blokker. Ook overhandigde ze symbolisch een sponsorbijdrage van 20.000 euro die de provincie Noord-Holland vorig jaar heeft toegekend.
Lees verder

 
 
 
 
 
 
 

Nieuwe publicatie

Op 20 november vond in het Foreestenhuis de presentatie van het boek over (rode) dominee Tenthoff plaats. 
Lees verder

 
 
 
 
 
 

Oud ambtenaren gezocht

Mevrouw Pollmann uit Utrecht doet onderzoek naar het leven van ambtenaren in Nederland. Zij wil daar binnenkort een boek over schrijven. Wilt u hieraan meewerken, dan kunt u contact met haar opnemen via
tessel@tesselpollmannonderzoek.nl