Geen afbeeldingen? Webversie

Nieuwsbrief 5, juli 2016

 
 
 

Ledenexcursie

Op zaterdag 5 juni j.l. was er weer de jaarlijkse ledenexcursie. `s Morgens om 9.00 uur vertrokken we met 35 personen, met de bus, richting Apeldoorn voor een bezoek aan Paleis Het Loo. Lees verder

 

 
 

VOH zoekt…..Een beheerder Fotocollectie.


Voor deze functie vragen wij iemand die:
• bekend is met normaal computergebruik
• interesse heeft in oude foto’s
• enige kennis heeft van digitale foto’s
• enige netwerkkennis en ervaring heeft
• een oplossingsgerichte instelling heeft
• mee kan draaien in de ICT groep
• een Helpdeskfunctie kan zijn voor de fotogroep
Mocht u interesse hebben, neem contact op met Henk Halsema via e-mail:
info@oudhoorn.nl

 
 
 

Gezocht:
Foto- en filmmateriaal
van voor 1960

Voor 2017, het jubileumjaar van VOH, zijn wij op zoek naar foto’s en films van vóór 1960 die een relatie hebben met de stad Hoorn.
Mocht u deze willen afstaan of uitlenen dan alvast onze hartelijk dank. Het materiaal of een berichtje kunt u toesturen aan:
info@oudhoorn.nl

 
 

Oudste leden

VOH zou graag in contact willen komen met de oudste leden van de Vereniging. Dat wil zeggen, mensen die al vóór 1970 lid waren van Oud Hoorn. Informatie hierover kunt u sturen naar: info@oudhoorn.nl

 
 
 

Help Oud Hoorn in 2017
naar 2017 leden!

Volgend jaar bestaat Oud Hoorn 100 jaar. Het ledenaantal groeit de laatste jaren weer gestaag en loopt richting de 1900. Hoe meer leden hoe meer mogelijkheden voor VOH om haar activiteiten zo goed mogelijk uit te voeren. Daarom hopen wij in het jubileumjaar het 2017e lid bij te kunnen schrijven!
Als één op de 10 leden een buur of familielid enthousiast maakt, komen we er gemakkelijk. Helpt u mee?
info@oudhoorn.nl

 
 

Werkgroep Hoorn Huizen Straten Mensen

In de zomermaanden is onze bezetting wisselend. Mocht u met een vraag op onze vaste donderdagochtend langs willen komen, dan kunt u het best eerst even een mailtje sturen en aangeven wanneer u wilt komen. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat er iemand klaar zit of we maken een andere afspraak. Hier ziet u hoe wij werken.
Heeft u een vraag? Mail die naar: werkgroepHHSM@oudhoorn.nl.

 
 
 

Riool Hoorn

Aan de oppervlakte is de rijke historie van Hoorn goed te zien. Maar ook onder de grond komt er nu een bijzonder archeologisch monument bij: een historisch riool! De link voert u naar een uitzending van RTV Noord-Holland van 21 juni, heel aardig. filmpje!

 

 
 
 

Recent geplaatst

De website van Oud Hoorn wordt zeer regelmatig aangevuld met nieuwe informatie. De meest recente publicaties:

• Een nieuwe biografie, over de Hoornse rode Dominee Tenthoff. Het technisch werk is van Chris Kistemaker.

Een inleiding voor de Feyken Rijp kroniek, geschreven door Harm Stumpel:  'Chronijk Van de Vermaarde Zeestad HOORN'.

Harm Stumpel bracht ook het boekje Schetsen uit het leven eens Blinden en zijn gezin (1879). Het scanwerk hiervan is door Gerard van Stijn verwerkt tot PDF.

Ook het Hoorns Biografisch Woordenboek heeft weer twee nieuwe loten aan de stam:
Pieter Jansz. Liorne (1561-1620) 
Jan Albertsz Rotius (1624-1666)


Wilt u meeschrijven op de website of op onze facebook-pagina stuurt u dan een mailtje naar janfloris@quicknet.nl

 
 
 

Orgelconcerten Hoorn

Stichting Concertfonds Hoornse Orgels wil graag een nieuw e-mailbestand opbouwen.  Bent u geïnteresseerd en wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten van de stichting, geef  dan uw e-mailadres door aan m.heerink@planet.nl. Voor meer informatie zie www.orgelconcerten-hoorn.nl  

 
 
 

Monument te huur

Schoolsteeg 7 is één van de monumenten van de Stichting Monumenten Oud Hoorn. Op dit moment wordt er onderhoud gepleegd door de aannemer. Vanaf 1 augustus is dit inspirerende pand tussen haven en winkelcentrum weer te huur. Het pand heeft een begane grond en verdieping van elk 29 m2 plus een zolder. Het pand is geschikt als winkel, atelier of kantoorruimte. Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Jaap van der Hout. Mail Jaap via voorzitter@oudhoorn.nl of bel hem op 0229-210592.