Copy

Nieuwsbrief 20 - Juli 2018

Ledenexcursie 2018  
     

Op 23 juni was de ledenexcursie naar de Stelling van Amsterdam.
´s Ochtends werd een bezoek gebracht aan Fort K´IJK bij de Krommeniedijk in Uitgeest, ´s middags naar het Hembrugterrein in Zaandam.

Lees verder

Sleutel Breed 12 officieel overhandigd
 

Maandag 9 juli j.l. werd door wethouder Samir Bashara de sleutel van de pas opgeleverde bovenwoning van Breed 12 uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Het pand werd in 1971 na een schenking van de firma Blokker eigendom van Vereniging Oud Hoorn en is jarenlang gebruikt als winkel- en atelierruimte. Na een tweede, langdurige restauratie in nauwe samenwerking met Bureau Erfgoed, is het pand klaar voor een nieuwe fase in een bestaan dat ruim vier eeuwen omvat. Lees verder

Reclame in oud glorie hersteld


Wie vanaf het Breed over het Achterom fietst of loopt, kan de grote blauwe reclame aan de linkerzijde niet missen. Een herinnering aan Pools tabakfabriek, die bijna anderhalve eeuw in Hoorn heeft bestaan en in de hoogtijdagen uit vier panden bestond. Maandag 9 juli j.l. werd de opnieuw aangebrachte muurschildering onthuld. Lees verder                                                  

Expeditiewandeling


'Door het onmogelijke na te streven heeft de mens steeds bereikt wat mogelijk is. Zij die behoedzaam niet meer deden dan zij mogelijk achtten hebben nooit zelfs maar één stap voorwaarts gezet’, schreef de Russische filosoof Mikhail Bakunin. De laatste vrijdagavondwandeling van dit seizoen vindt plaats op 27 juli a.s. en heeft als thema: Moedige durfals en halsstarrige waaghalzen. Vertrek vanaf het Baadland om 19.30 uur. Lees verder

.

Markten             


Onze vereniging zal ook deze zomer aanwezig zijn op een aantal zomermarkten op 25 juli, 1 augustus en 8 augustus.   11 vrijwilligers zullen in wisselende samenstelling de kraam beheren. Tijdens de Open monumentendag op zaterdag 8 september zal een boekenkraam van Oud Hoorn op de Rode Steen te vinden zijn. 

Muziektheaterspektakel De Ontdeckingh 


Van 17 augustus t/m 1 september zal het bijzondere muziektheaterspektakel ‘De Ontdeckingh’ worden opgevoerd aan het IJsselmeer in Enkhuizen. Dit openluchttheater vertelt het op feiten gebaseerde verhaal van twee Enkhuizer ontdekkingsreizigers, die aan de basis hebben gestaan van de rijkdom in Holland in de Gouden eeuw. Met 50 acteurs, prachtige muziek van Tim Knol, een ingenieus decor en een gezellig festivalterrein, is dit een ultiem historisch avondje uit.

Lezing Ad Geerdink


Maandag 20 augustus zal Ad Geerdink - directeur van het Westfries Museum - in het decor van De Ontdeckingh een avondvullende lezing houden over de periode voorafgaande aan de Gouden Eeuw.
Voor kaarten en informatie: www.ontdeckingh.nl

Symposium in Alkmaar


Op zaterdag 13 oktober organiseren wij samen met de historische verenigingen van Alkmaar en Haarlem en in samenwerking met de provincie Noord-Holland een symposium in de Grote of Sint Laurenskerk in Alkmaar.

Ons provinciaal erfgoed belichten we aan de hand van twee actuele thema’s:

• Is er een toekomst voor leegkomende (monumentale) kerkgebouwen en wat voor rol kunnen de historische verenigingen daarbij spelen?

• Particuliere monumenten in stad en dorp: hoe houden we ze duurzaam bewoonbaar?

U bent van harte welkom! Meer informatie en aanmelden: klik hier

Copyright © Vereniging Oud Hoorn,
Onder de Boompjes 22
1621 GG  Hoorn
www.oudhoorn.nl

All rights reserved.


Ons emailadres is: info@oudhoorn.nl  
Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven.
 


This email was sent to hillebrand.peerdeman@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
mARTin photography · Koepoortsweg 85 · Hoorn, Nh 1624 AC · Netherlands

Email Marketing Powered by MailChimp