Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Stadswandelingen  (komend)

Tuinenwandeling

03-07-2020

Entree tuin Foreestenhuis

Altijd al benieuwd geweest naar die prachtige tuinen, die achter de heggen en hekken verborgen blijven? Dan is dit de kans om binnen te kijken. Tijdens deze laatste wandeling van dit seizoen voeren de gidsen van Oud Hoorn de deelnemers langs vele Hoornse tuinen in de binnenstad.

Omdat er ieder jaar veel belangstelling is voor deze wandeling hebben de organisatoren ook nu weer twee routes samengesteld. De ene loopt langs de soms adembenemende tuinen in de binnenstad. De andere gaat door het havengebied met minstens even mooie groene paradijsjes.

 

 

Eilanden van rust

Twee van de hoogtepunten tijdens de wandeling zijn bezoeken aan de tuinen van het West-Fries Museum en de Bijbelse tuin van het Foreestenhuis. In de laatste geven vertellers met groene vingers toelichting over planten die de schrijvers van de bijbel al noemden. En natuurlijk zit de tuinenwandeling boordevol met privétuinen. Het zijn prachtige plekken, verborgen achter huizen en eilanden van rust in de drukke binnenstad. Gidsen vertellen wetenswaardigheden over de historische omgeving waarin de tuinen zich bevinden en over bijzondere plekken onderweg. 

Wandeling 2017

 

De Oud Hoorn Tuinenwandeling start vrijdag 3 juli om 19.30 uur op de Roode Steen. Deelname is gratis.

 

 

 

 

 

Foto’s: Tuin Foreestenhuis. 

www.foreestenhuis.nl

 

 

 

 

 

 

  Overzicht Stadswandelingen

 

Zelf een themawandeling lopen

Aanvraag privé rondleiding

Naast het gratis aanbod van stadswandelingen biedt Oud Hoorn de mogelijkheid voor privé wandelingen op maat voor scholen of ter gelegenheid van b.v. familiefeest, verenigings- of zakenuitje.
De route en het thema van de wandeling worden in overleg met de aanvrager bepaald.
Voor deze wandeling geldt een vergoeding. Aanvraagformulier