Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Stadswandelingen  (komend)

Nering achter de Kerk AFGELAST

12-06-2020

Stalhouderij P. Bakker

De gidsen van vereniging Oud Hoorn nemen u mee met verhalen rondom de handel en bedrijvigheid die werd uitgeoefend in de driehoek Kleine Noord, Breed en Hoge Wal. Maar het is niet alleen de handel die dit gebied interessant maakt. Denk bijv. aan de bouw van de stadspoorten voor de dreiging van de Hoekse- en Kabeljauwse twisten. Maar ook over de Vale Hen als trefpunt voor de vele bodediensten uit de regio, met stalhouderijen en kroegen, die weer volgeladen huiswaarts keerden met bestellingen voor de klanten in het achterland van Hoorn.

We nodigen u van harte uit om deel te nemen aan deze wandeling in het gebied achter de Noorderkerk kerk vol met verhalen over de geschiedenis de bedrijvigheid en de mensen die werkten aan de nering.

 

Sigarenfabriek Bernardo

De Nering achter de Kerk wandeling start vrijdag 12 juni om 19.30 uur vanaf 'De Waterdrager" op de hoek Kleine Noord / Noorderveemarkt. Deelname is gratis. 

 

 

Foto boven: Stalhouderij P. Bakker Vale Hen / Breed rond 1920.

Foto rechts: Sigarenfabriek Bernardo aan de Dubbele Buurt 18. Rond 1930 werkten er in de fabriek bijna 100 mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 ------------------------

 75 jaar vrijheid in Hoorn

In deze periode worden er veel activiteiten georganiseerd rond het thema 75 jaar vrijheid in Hoorn. Klik hier voor het programma-overzicht.

 

 

  Overzicht Stadswandelingen

 

Zelf een themawandeling lopen

Aanvraag privé rondleiding

Naast het gratis aanbod van stadswandelingen biedt Oud Hoorn de mogelijkheid voor privé wandelingen op maat voor scholen of ter gelegenheid van b.v. familiefeest, verenigings- of zakenuitje.
De route en het thema van de wandeling worden in overleg met de aanvrager bepaald.
Voor deze wandeling geldt een vergoeding. Aanvraagformulier