Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Stadswandelingen  (komend)

75 jaar Vrijheid AFGELAST

03-05-2020

Grote Oost 6

De eerste wandeling van Oud Hoorn heeft dit jaar het thema “75 jaar vrijheid”. Vrijheid is een groot goed en waard om bij stil te staan.

De Oud Hoorn-gidsen nemen de wandelaars mee naar plekken die herinneren aan de periode van de laatste grote oorlog, die we in Nederland en Hoorn hebben gekend. Op weg naar de plaquette aan de Grote Kerk vertellen zij over de aanleiding van het fusilleren van de onschuldige mannen die herdacht worden met deze plaquette. Ook brengen de gidsen u langs plaatsen waar moedige Horinezen een onderdak boden aan onderduikers of verzetsdaden organiseerden. Verhalen om nooit te vergeten. Zoals de Joodse mensen die in de Peterseliesteeg ondergedoken zaten maar door de bezetter werden gevonden en afgevoerd.

De wandeling eindigt in het verenigingsgebouw van Vereniging Oud Hoorn waar onder het genot van koffie of thee de tentoonstelling over '75 jaar Vrijheid' kan worden bezocht.  

Beeld van Truus Menger; Steun De “75 jaar Vrijheid” wandeling start zondagochtend 3 mei om 11.00 uur op de Roode Steen. Deelname is gratis. 

 

Foto boven: Grote Oost 6 tijdens de Tweede Wereldoorlog het 'Orts-Kommandantur'. Bron VOHAM

Foto rechts: Sculptuur "Steun" aan het Grote Noord uit de beeldenserie van Truus Menger-Oversteegen. Bron: VOHAM

 

 

 

 

 

  Overzicht Stadswandelingen

 

Zelf een themawandeling lopen

Aanvraag privé rondleiding

Naast het gratis aanbod van stadswandelingen biedt Oud Hoorn de mogelijkheid voor privé wandelingen op maat voor scholen of ter gelegenheid van b.v. familiefeest, verenigings- of zakenuitje.
De route en het thema van de wandeling worden in overleg met de aanvrager bepaald.
Voor deze wandeling geldt een vergoeding. Aanvraagformulier