Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Stadswandelingen  (komend)

Wandeling Torens en Kapellen

01-11-2020

Hoofdtoren

Zelfstandig een historische rondleiding lopen? Print of open hier de Wandeling Torens en Kapellen en laat u in een uur langs de acht mooiste monumenten uit de Middeleeuwen voeren.

De Middeleeuwen waren onzekere tijden. Onze vroegere stadsgenoten vreesden voor aanvallen of overstromingen en vonden steun bij het geloof. Het is dan ook niet verwonderlijk dat met name de verdedigingswerken, kerken en kloosterkapellen van steen werden gebouwd en bewaard zijn gebleven. Het zijn de stille getuigen van een roerige periode uit de geschiedenis van Hoorn.

Onderweg leest u bij iedere locatie een uitleg over de betekenis van het bouwwerk voor de Horinezen van toen. Ontdek dat er achter ieder monument een verhaal schuilgaat. Of het nu gaat om wonderlijke gebeurtenissen, wapengekletter, varende nonnen of rafelige muren.

En och, sommige dingen zijn niet veranderd; verbaas u over watermanagement, sponsoring, woongemeenschappen of de gehate belastingen. 

Route

U kunt de wandeling volgen aan de hand van de routebeschrijving. Zoekt u meer uitdaging? Vind dan uw weg aan de hand van de oude stadsplattegrond. 

De wandeling start bij de in 2019 prachtig gerestaureerde Noorderkerk aan het Kleine Noord en eindigt bij de Hoofdtoren aan de haven. Hier treft u een aantal gezellige terrasjes aan. 

 

 

 

 

 

  Overzicht Stadswandelingen

 

Zelf een themawandeling lopen

Aanvraag privé rondleiding

Naast het gratis aanbod van stadswandelingen biedt Oud Hoorn de mogelijkheid voor privé wandelingen op maat voor scholen of ter gelegenheid van b.v. familiefeest, verenigings- of zakenuitje.
De route en het thema van de wandeling worden in overleg met de aanvrager bepaald.
Voor deze wandeling geldt een vergoeding. Aanvraagformulier

Vereniging Oud Hoorn neemt de maatregelen i.v.m. Covid-19 door RIVM / overheid en Gemeente Hoorn opgelegd voor groepswandelingen in acht.
Vanwege de anderhalve-meter-maatregel wordt de maximale groepsgrootte beperkt tot 8-10 wandelaars.

  • Houd 1,5 meter afstand tot elkaar en andere personen in openbare ruimte
  • Houd u aan de hygiëneregels

Mocht u onverhoopt op de dag van de rondleiding gezondheidsklachten hebben als koorts, hoesten, niezen, keelpijn verzoeken wij u vriendelijk om u af te melden via gidsen@oudhoorn.nl.

I.v.m. de aangepaste groepsgrootte gelden andere tarieven. De coördinator privéwandelingen brengt u graag op de hoogte.