Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Wandelroutes

In deze rubriek geven wij een indruk van wat u tijdens de Oud Hoorn stadswandelingen tegen kunt komen. Deze virtuele wandelingen wijken af van de stadswandelingen met de Oud Hoorn gidsen.
De agenda van de stadswandelingen met gidsen vind u hieronder.

Virtuele web wandelingen

Thema wandelingen

 

Agenda Oud Hoorn stadswandelingen

Tijdens de Oud Hoorn wandelingen bezoekt u fraai gerestaureerde interieurs en binnenstadstuinen. Enthousiaste gidsen vertellen u graag over de geschiedenis en het heden van Hoorn.
De hier boven staande web-wandelingen geven een kleine indruk van wat u tegen kunt komen.

 • 27-07-2018 - Expeditiewandeling

  Hoofdtoren
  De Hoofdtoren, ooit vergaderruimte van de walvisvaarders.

  'Door het onmogelijke na te streven heeft de mens steeds bereikt wat mogelijk is. Zij die behoedzaam niet meer deden dan zij mogelijk achtten hebben nooit zelfs maar één stap voorwaarts gezet’, schreef de Russische filosoof Mikhail Bakunin (1814-1876).

  Moedige durfals en halstarrige waaghalzen

  Dat is precies waar de Expeditiewandeling over gaat. De gidsen van Oud Hoorn nemen wandelaars mee vanaf het Baadland naar het havengebied en eindigen op het Oostereiland. Onderwijl vertellen ze over walvisvaarders, handelaars ontdekkingsreizigers, piraten, schurken en mensenhandelaren. Allemaal mensen die over de grenzen van de wereld heen durfden te kijken.

   Het is de laatste vrijdagavondzomerwandeling van dit seizoen van de historische vereniging Oud Hoorn.  

   

  De wandeling start op 27 juli om 19:30 vanaf het Baadland. Deelname is gratis.

  Voor een privéwandeling op maat voor scholen of ter gelegenheid van b.v. familiefeest, verenigings- of zakenuitje kunt u contact opnemen met gidsen@oudhoorn.nl.