Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Lezing (archief)

Extra filmvoorstellingen 6 mei 2007

13-05-2007

De filmvertoning van zondag 21 januari was een groot succes. Twee voorstellingen met in totaal 200 belangstellenden. 50 tot 70 mensen moesten desondanks worden teleurgesteld. Met name voor deze mensen wordt op 6 mei een extra voorstelling georganiseerd. Het tijdstip wordt nader bekend gemaakt.

Een voorstelling met unieke beelden uit de recente historie van Hoorn. Deze films worden vertoond door de heer Dick Bakker die een bijzondere collectie heeft van dit materiaal.
Deze middag krijgt u de film te zien van de viering van 600 jaar stadsrechten in 1957. In het huidige jubileumjaar is het wel heel bijzonder om te zien hoe dit jubileum vijftig jaar geleden gevierd werd. Op deze film zien wij de feesten op het Baadland dat tot feestterrein was ingericht, een historische optocht door de stad en de nagespeelde slag op de Zuiderzee waarbij een Spaansgezinde vloot onder bevel van de admiraal Bossu een smadelijke nederlaag leed. Wij zien ook bekende figuren zoals de Spaanse vlootaalmoezenier Arie Koning.
In een andere film zal u worden meegenomen door de stad in de periode 1925-1940. Hier zien wij een lang vervlogen straatbeeld van Hoorn zonder dat het verstopt was door auto's .
Nog regelmatig weet Dick Bakker zijn collectie uit te breiden vooral als er weer iets wordt gevonden bij een opruiming. Hierdoor zijn deze films steeds nieuw en ziet u steeds andere straatbeelden.
Deze voorstelling zal plaatsvinden in theater "Het Pakhuis", Onder de Boompjes 21 te Hoorn om 13.30u. en 16.00u.
Entree € 2,50 voor leden, niet-leden betalen € 3,50.Telefonisch reserveren  (0229) 273570

 

 

 

Activiteiten overzicht