Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Architect Soeters presenteert het plan "Vale Hen" in Architectuurcentrum Hoorn.

10-10-2007

Sjoerd Soeters geeft op 25 oktober een lezing in het Architectuurcentrum Hoorn over het Stedenbouwkundig plan voor de Vale Hen, zoals dat is ontworpen door het bureau Soeters van Eldonk in samenwerking met de Gemeente Hoorn. Het plan voorziet in het herstel van het stedelijk weefsel door realisatie van winkels, woningen en een ondergrondse parkeergarage. Naast zijn lezing wordt ook een tentoonstelling over dit onderwerp geopend in het Architectuurcentrum Hoorn. 

In deze tentoonstelling wordt het ontwerp van Soeters Van Eldonk Architecten toegelicht door middel van schetsen en ontwerptekeningen. Het stedelijk programma voorziet in de mogelijkheid om in de plint van de bebouwing stedelijke functies te vestigen. Bij nadere uitwerking moet blijken wat voor functies daar precies gaan komen. Het plan van Soeters is een stedenbouwkundige visie die als uitgangspunt zal gelden ten behoeve van de komende ontwikkelingscompetitie.

In het plan is ongeveer 4.700 m? beschikbaar voor detailhandel op de Vale Hen. Uitgegaan wordt van functies/detailhandel die leiden tot combinatiebezoek met de rest van de binnenstad. De winkels op de Vale Hen moeten bijdragen aan een klimaat van 'funshoppen' in de binnenstad van Hoorn. 

 * Bent u ge?nteresseerd in architectuur in Hoorn? Het Architectuurcentrum Hoorn verstuurt de uitnodigingen per digitale post.

* Wilt u ook digitaal gewezen worden op onze activiteiten? Vul dan uw e-mail adres in op onze website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist).

Via deze website blijft u volledig op de hoogte van de nieuwste activiteiten van het Architectuurcentrum Hoorn.

Het Architectuurcentrum Hoorn is op zoek naar leden/belangstellenden. Wilt u deze uitnodiging doorsturen naar mensen waarvan u denkt dat ze ge?nteresseerd zijn in architectuur? Ge?nteresseerden kunnen zich aanmelden voor digitale uitnodigingen van het Architectuurcentrum Hoorn door hun e-mail adres in te vullen op de website www.archicentrumhoorn.nl (bij contact/mailinglist).

Hartelijk dank voor uw medewerking

plaats lezing:

De Salon Centrale Bibliotheek Hoorn Wisselstraat 8 Hoorn 

datum lezing: 25 oktober 20.00u.

tentoonstelling: 25 oktober t/m 7 december

tentoonstelling: openingstijden bibliotheek

infoco?rdinator Gytha Heeren

t:    0229 285783

e:    info@archicentrumhoorn.nl

w:  www.archicentrumhoorn.nl

 

Activiteiten overzicht