Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Mariatentoonstelling Westfries Museum

15-02-2009

wfm

De tentoonstelling ‘Maria. Liefde voor Maria in Noord-Holland’ in het Westfries Museum in Hoorn is verlengd tot en met 15 februari 2009. Sinds de opening op 4 oktober heeft de expositie al meer dan 11.000 bezoekers getrokken.

Het succes van de tentoonstelling in het Westfries Museum laat zien dat Maria nog steeds tot de verbeelding spreekt. Niet alleen bij bezoekers die zijn groot geworden in de tijd van het Rijke Roomse Leven, maar ook bij jongeren en mensen van andere gezindten. Maria is tegenwoordig van iedereen.

De tentoonstelling geeft geeft aan de hand van vele oogstrelende voorwerpen een intiem beeld van de geschiedenis van de verering van Maria in Noord-Holland vanaf de middeleeuwen tot vandaag de dag. In een speciale ruimte zijn de tientallen Mariabeelden, schilderijen en andere voorwerpen te zien die particulieren na een oproep in de krant aan het museum hebben afgestaan voor de tentoonstelling. Allemaal dierbare voorwerpen die illustreren dat Maria voor velen een steun en toeverlaat is en dicht bij de mensen staat.

Rond de tentoonstelling worden ook tal van activiteiten georganiseerd. Op zondag 1 februari 2009 verzorgt het vrouwenkoor Schola Cantorum uit Purmerend in het Westfries Museum een concert met Gregoriaanse Mariagezangen. Het concert begint om 15.00 uur.

Meer informatie over Maria, de tentoonstelling en de activiteiten is te vinden op de website van het museum, www.wfm.nl

 

Activiteiten overzicht