Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Tentoonstelling (archief)

Hoornse kunstenaars tonen hun Hoorn.

29-10-2009

hoofd

Vanaf zaterdag 30 oktober tot en High quality replica watches met 15 januari 2010 tonen 12 Hoornse amateur-kunstenaars hun werk in het Oost-Indisch Pakhuis van de Vereniging Oud-Hoorn.
Er is een grote verscheidenheid aan technieken en stijlen te bewonderen.
Daarnaast zijn er legio onderwerpen te zien die het verleden en het heden van Hoorn tonen.

oudedoelenkade Zo zijn uiteraard de bekende beelden te zien van de Hoofdtoren, Oude Doelenkade en Bierkade.

draafsingel Maar ook waterspiegelingen in de Draafsingel, het vroegere Visserseiland en de Westerdijk met het witte Badhuis. De grootte van de kunstwerken varieert van klein ( 20cm) tot heel groot. (110cm) Al die gevarieerdheid levert en verrassend beeld hoe amateurs hun stad zien en beleven.

De tentoonstelling is te zien op de vaste Cheap replica watches dagen dat het Pakhuis open is.
Openingstijden: dinsdag en donderdag van 10 uur tot 16.00 uur en op zaterdag van 10 uur tot 14.00 uur.

Een foto-impressie van de opening vindt u hier

 

tentoonstellinghoornvoorhoorn

Hieronder de op de openingsmiddag uitgesproken tekst:

Tentoonstelling leden Vereniging Oud Hoorn

Ons lid Ko Kok bood de vereniging enige tijd geleden een door hem gemaakt schilderij aan met als thema zijn favoriete stad Hoorn. We mochten kiezen. Maar de werken waren te groot om permanent in ons verenigingsgebouw op te hangen, ondanks de vrolijke kleurigheid van zijn werk. Tijdens het bezoek aan de familie Kok door onze voorzitter en mij ontstond het idee om onze leden te vragen naar kunstwerken die zij hadden gemaakt met Hoorn als onderwerp. De belangstelling na een oproep in het Kwartaalblad was voldoende om een mooie expositie samen te stellen, die de laatste zaterdag van oktober in aanwezigheid van de makers, een aantal vrijwilligers en belangstellenden werd geopend. ‘Deze expositie’, zei Egbert Ottens in zijn openingstoespraak, ‘onderstreept nog eens de veelzijdigheid van de vereniging en haar leden. Veel onderwerpen, veel stijlen en evenzoveel technieken, van potloodtekening tot zilvergravures. Maar alle werken hebben gemeen de liefde voor Hoorn.’ Marit Veerman heeft de tentoonstelling ingericht. Werk valt te zien van: Ko Kok, Jos van Hoek de Bruin, Annelies Haring, Elfrie Kabel-Vogt, Sefanja Nods-Muts, Gerda Entius, mevrouw Rupert, Johannes Groot, Ger de Groot, mevrouw Noordervliet- Keizer en Egbert Ottens.
De tentoonstelling blijft tot half januari 2010 in het Pakhuis hangen en is zeer de moeite waard deze tijdens de openingstijden te komen bezoeken.

Coen Droog

 

Activiteiten overzicht