Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

CultuurCafe Hoorn

25-03-2011

kunstenculltuur2010Vrijdag 25 maart is er weer Cultureel Café in het Park. Deze keer draait het in het Café om het uitwisselen van ideeën, kennis en inspiratie over de band tussen kunst en het cultureel erfgoed.

Over het verband tussen het verleden en het heden. Hoe kunnen we de rijke geschiedenis van Hoorn op eigentijdse wijze verbeelden?

Voor dit Cultureel Café zijn er drie experts bereid gevonden om te spreken: Piet Verhoeven, voormalig afdelingshoofd Monumentenzorg en Archeologie bij de gemeente Alkmaar en thans commissielid van Monumenten en Welstand van de gemeente Hoorn. Hij legt het verband tussen de Ruimtelijke Ordening en de Cultuurhistorie. Christine Ravenhorst, festivalleider van De Rode Loper, is specialist in het begeleiden van locatieprojecten. Als nieuwe inwoner van Hoorn spreekt zij over het verband tussen cultureel erfgoed en kunst in onze regio. Ingrid Doctor is de derde spreker. Haar expertise is met name het op bijzondere, projectmatige wijze verbinden van erfgoed en kunst. Momenteel werkt zij aan een project rondom de Atlantic wall.

Na de eerste inleidingen is er een muzikale pauze, verzorgd door Ariadne Baank.

Datum: vrijdag 25 maart 2011
Tijd: 14.30 - 17.00 uur
Locatie: Theaterbrasserie het Park
De toegang is gratis.

logopark
https://www.hetpark.nl
U kunt zich aanmelden door te mailen naar a.van.dijk@hoorn.nl.
Door uw aan te melden ontvangt u de uitnodigingen voor het CultuurCafé (voorkeur digitaal) De entree voor het CultuurCafé is vrij

 

Activiteiten overzicht