Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Ledenexcursie naar Utrecht

18-06-2011

oudhoorn

Ledenexcursie, Zaterdag 18 juni 2011, 10.00u.

De jaarlijkse ledenexcursie gaat dit jaar naar Utrecht waar wij een bezoek brengen aan de Dom en Museum De Speelklok.

Op zaterdag 18 juni om 8.30 uur zal de bus vertrekken van de Van Dedemstraat ter hoogte van het P & R terrein. Na aankomst in Utrecht gebruiken wij een kopje koffie/thee met gebak bij restaurant Lofen. In de elfde eeuw lag er binnen de bisschoppelijke burcht Trajectum of Trecht (later Utrecht) een keizerlijk paleis genaamd Lofen. In 1992 is dit restaurant geopend op de plaats van het vroegere paleis.

Hierna gaan wij naar de Domkerk voor een rondleiding in deze oorspronkelijke kathedraal. De bouw van deze gotische kerk heeft ruim twee en een halve eeuw geduurd. De toren is met zijn 112,32 meter de hoogste kerktoren van Nederland. Het schip, waarvan de bouw nooit is voltooid, stortte in tijdens een hevige storm in 1674. Hierdoor is de Domtoren door een plein van de kerk gescheiden. Na deze rondleiding gebruiken wij de lunch in de buurt van het Domplein.

Na de lunch brengen wij een bezoek aan Museum De Speelklok waar wij worden gesplitst in twee groepen voor een rondleiding om 14.00 uur en de tweede groep om 14.30 uur. In het resterende halfuur kan de andere groep op eigen gelegenheid wat rondkijken of een bezoekje brengen aan de museumwinkel. De collectie van dit museum bestaat uit automatisch spelende muziekinstrumenten van de 15 eeuw tot heden zoals carillonklokken, speeldozen, pianola’s, straat-, kermis- en dansorgels.

De kosten voor deze excursie bedragen € 37,50 inclusief koffie/thee met gebak, lunch, rondleidingen en toegangsgelden.

Bezitters van een museumjaarkaart worden vriendelijk verzocht deze mee te nemen!

Ieder jaar is er veel belangstelling voor de excursie waardoor wij snel zijn volgeboekt. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te bevelen om u snel aan te melden zodat u zeker bent van een plaats voor deze prachtige dag. VOL IS VOL.


Opgave is mogelijk via info@oudhoorn.nl of tijdens de openingsuren in Het Pakhuis. Betalingen, die uiterlijk op 31 mei binnen moeten, zijn graag contant in Het Pakhuis of op rekeningnummer 2144888 t.n.v. Vereniging Oud Hoorn.

 

Activiteiten overzicht