Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

expositie historisch fotomateriaal

21-04-2011

noorderkerk

Vanaf donderdag 21 april is in de Noorderkerk in Hoorn (ingang Veemarkt en Kleine Noord) de expositie te bezoeken van fotomateriaal over Hoorn in de Tweede Wereldoorlog. De historische foto’s zijn afkomstig uit het archief van Jan Osinga sr., hij heeft gedurende de oorlogsjaren ’40 - ’45 veel opnames gemaakt van de gevolgen van de bezetting.

Leerlingen van 6 Hoornse basisscholen hebben collages gemaakt, die ook tentoon worden gesteld. De expositie - georganiseerd door het Hoorns Comité 40-45 in het kader van de dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei - zal plaatsvinden van donderdag 21 april tot en met zondag 7 mei 2011.

exponoorderkerk

De expositie is open voor bezoekers van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur en op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. De expositie is op zondag gesloten. Voor scholen is het mogelijk om ook buiten de openingstijden de expositie te bezoeken. Meer informatie hierover is te vinden op www.comite4045.nl.

Het Hoorns Comité 40-45 stelt zich ten doel om als een waarschuwing voor de toekomst, gebeurtenissen zowel ten aanzien van personen als zaken, voorgevallen gedurende de Tweede Wereldoorlog blijvend in herinnering te houden. Daarom organiseert het Comité, naast de fotoexpositie, jaarlijks ook de Stille Tocht op 4 mei.

 

Activiteiten overzicht