Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Muziek met Junius? Hoornse Nachtegaal?

29-05-2011

hoornoudemuzieknu

Aansluitend op Juniuswandelingen worden er concerten georganiseerd in Koepelkerk (theatrale 16e eeuwse Mariamuziek), Statenpoort (met Fred Rosenhart als Junius) en Foreestenhuis. De wandelingen starten met een fanfare-orkest op de Roode Steen om 12.00u.

Tijdens de wandeling worden Boterhal, waar Kunstenaarsvereniging Hoorn en een tekenworkshop Junius geeft en de Juniuswinkel van het Westfries Museum in de Nieuwstraat aangedaan.

Hoornse Nachtegaal?

nachtegaal

Ja, word jij de Hoornse Nachtegaal? Heel Hoorn zal zich de komende weken deze vraag stellen, want op zaterdagmiddag 28 en zondagmiddag 29 mei vindt de verkiezing plaats van de Hoornse Nachtegaal. Zoals bekend kan een nachtegaal prachtig
zingen, dus als jij mooi kunt zingen maak je kans om de Hoornse Nachtegaal te worden!

Hoe word je de Hoornse Nachtegaal?
Je kunt de Hoornse Nachtegaal worden door op zaterdagmiddag 28 mei tussen 15.30 en 16.30 of op zondagmiddag 29 mei tussen 14.15 en 15.00 uur op de Roode Steen in Hoorn maximaal tien minuten heel mooi te zingen.

Je mag alle muziek kiezen die je wilt, maar er is één verplicht lied: ALTIJD IS KORTJAKJE ZIEK. Dat liedje kent iedereen, dus dat is gemakkelijk. Kijk hier voor allerlei informatie over KORTJAKJE. Wil je begeleiding hebben, dan kun je dat bij je aanmelding aangeven, dan zorgen wij daarvoor. Er is een electrische piano aanwezig.

Kijk voor alle informatie op www.oudemuzieknu.nl > Hoornse Nachtegaal!

 

Activiteiten overzicht