Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

De pantoffels van Sint

12-11-2011

wfa

12 november t/m 6 december

De pantoffels van Sint

Sinterklaas logeert in Westfries Museum. Waar logeert Sinterklaas wanneer hij en zijn Pieten in de omgeving van Hoorn alle pakjes bezorgen? Het antwoord : in het Westfries Museum. Vanaf 12 november, wanneer hij met de stoomboot in Hoorn aankomt tot zijn verjaardag op 6 december staat er een hemelbed voor hem klaar in het museum. En niet alleen een bed. Het museum heeft voor Sint ook een eetzaal, een werkkamer en een pakjes-inpakruimte ingericht.
sintinwfm
Sinterklaas zou Sint niet zijn als hij niet alle kinderen en hun (groot)ouders zou uitnodigen om op bezoek te komen. Leuk. Kun je zien welke pantoffels hij draagt en wat voor pyjama hij ’s nachts aan heeft. Maar ook welk eten hij lekker vindt en welke schilderijen hij aan de muur heeft.
Kortom, heel leuk voor alle nieuwsgierige kinderen en hun (groot)ouders die maar wat graag aan het Sinterklaasfeest meedoen.

En voor de niet-meer-gelovigen ; op dinsdag 22 november geeft museumdirecteur Ad Geerdink een lezing over de rijkdom van onze Sinterklaastraditie onder de titel : De vele gezichten van Sinterklaas.  Aanvang 19.30 uur in het museum. De toegang is gratis. In verband met de capaciteit van de zaal wordt u verzocht zich minstens twee dagen van tevoren aan te melden. Dit kan op telefoonnummer 0229 280028 / 280022 of via

meer info: www.westfriesmuseum.nl

 

Activiteiten overzicht