Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Lezing Vrienden Westfries Museum

01-11-2011

wfa Op dinsdag 1 november organiseren de Vrienden van het Westfries Museum een lezing, die wordt verzorgd door Marianne Buisman. Onder de titel ‘Lief & Leed’ geeft zij een bijzondere kijk op tien eeuwen geschiedenis van West-Friesland. De lezing wordt gehouden in het Westfries Museum, Roode Steen 1, Hoorn en begint om 19.30 uur.
 
In 2010 verscheen het boek ‘Schakels’ van Marianne Buisman. Hierin vertelt zij haar kleindochter in vijftien verhalen over het leven van vrouwen in West-Friesland.  De lezing ‘Lief en Leed’ is een bewerking van het boek. Marianne Buisman neemt u aan de hand van de levensverhalen van vijftien vrouwen mee door de geschiedenis van West-Friesland. Vanaf de elfde eeuw tot de geboorte van haar kleindochter Eline in 2006. Belangrijke gebeurtenissen zoals de slag op de Zuiderzee worden afgewisseld met verhalen over liefde in de tijd van de VOC, het dagelijks leven in de Streek en de turbulente ontwikkelingen in de twintigste eeuw.


De toegang tot de lezing is gratis. In verband met de capaciteit van de zaal wordt u verzocht zich minstens twee dagen van tevoren aan te melden. Dit kan op telefoonnummer 0229 280028/280022 of via info@wfm.nl

 

Activiteiten overzicht