Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

De Krent

23-11-2011

hoornOp woensdag 23 november stellen de wethouders Roger Tonnaer en Michiel Pijl de nieuwe ontmoetingsplaats ouderen Oostereiland officieel in gebruik. De afgelopen drie maanden hebben de circa 25 senioren die er gebruik van gaan maken flink geklust. Zij hebben een kaal en winderig wachtershuisje annex fietsenhok omgetoverd tot een gezellige ontmoetingsplek. De gemeente stelde de bouwmaterialen beschikbaar. Het wachtershuisje gaat De Krent heten.

wachtershuisje

De ruimte voor de wachters en het fietsenhok bij de toegangsbrug werden bij elkaar getrokken. Zo ontstond een ruimte van ongeveer 30 vierkante meter. Compleet met keukentje, toilet en boosteringang. Het klussen omvatte onder andere het isoleren van muren en vloeren, stukadoors- en tegelwerk en de installatie van keuken en toilet. De warm rode lambrisering geeft de ruimte een huiselijk aanzien.

oostereiland

Sociale controle
Het wachtershuisje op het voormalige gevangeniseiland heeft met de komst van de groep ouderen een nieuwe bestemming. De groep krijgt de ruimte voorlopig voor een jaar in gebruik. Bijkomend voordeel is dat de nieuwe ontmoetingsplek voor de ‘verhalenvertellers’ van de stad ook een vorm van sociale controle brengt op het eiland. Wethouders Michiel Pijl en Roger Tonnaer: ‘De groep wilde al jaren een overdekte ontmoetingsplek. Dit was een prachtige kans. En die hebben zij en wij gegrepen.’

bron: www.hoorngids.nl

 

Activiteiten overzicht