Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Lezing Westfries omringdijk + vaartocht

06-05-2012

Op 29 april en 6 mei is er een lezing over de historie van de Westfriese Omringdijk in Cinema Oostereiland. De lezing wordt afgesloten met een vaartocht langs de Westfriese omringdijk op het historische schip De Egberdina.

Westfriesland wordt omsloten door de oudste dijk van Nederland; de Westfriese Omringdijk. Een unieke dijk met een totale lengte van 126 kilometer. Een dijk die al 800 jaar oud is en die een verbinding maakt tussen de historische steden Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Medemblik. Provincie Noord-Holland besteedt veel aandacht aan de promotie van de dijk. Cinema Oostereiland werkt hier graag aan mee en stelt de zalen beschikbaar voor een lezing over de dijk.

Aansluitend kunt u met het schip De Egberdina langs de Westfriese Omringdijk varen. Aan boord wordt toelichting gegeven over de dijkverzwaring en de huidige rol van de dijk. Het programma: 10.30 uur: ontvangst Cinema Oostereiland, 11.15 uur vertrek naar de Egberdina voor koffie, 11.30 uur: de trossen los voor een informatieve vaartocht op een historisch schip. 13.00 uur retour in de haven van Hoorn.


Prijs voor lezing en vaartocht € 19,50. Reserveren via www.cinemaoostereiland.nl

 

Activiteiten overzicht