Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Ledenexcursie naar Leiden

30-06-2012

oudhoorn Ledenexcursie naar Leiden met bezoek aan Lakenhal of Museum Boerhaave. Dit jaar brengt de ledenexcursie ons naar Leiden waar wij met de gidsen van het Gilde een stadswandeling maken door deze historische stad.

Op zaterdag 30 juni om 9.00 uur zal de bus vertrekken van de Van Dedemstraat ter hoogte van het P-en-R terrein. In Leiden staan de gidsen ons op te wachten om ons naar het Koetshuis te brengen alwaar we een kopje koffie of thee met gebak gebruiken. Het Koetshuis ligt aan de voet van de Burcht, het historisch hart van Leiden.

Daarna nemen de gidsen ons mee voor de stadswandeling van ongeveer 2 uur die wordt afgesloten bij Het Koetshuis voor de lunch die bestaat uit een kop soep en broodjes met koffie, thee of melk.

’s Middags splitsen wij ons op in twee groepen en brengen de gidsen ons naar Museum de Lakenhal of Museum Boerhaave, afhankelijk van uw keuze. In Museum De Lakenhal maakt u uitgebreid kennis met de kunst en geschiedenis van Leiden vanaf de Middeleeuwen tot heden. Unieke gebruiksvoorwerpen en verzamelingen zilver, glas, tin en tegels worden getoond in stijlvolle zalen. U bekijkt oude en moderne meesterwerken waaronder werken van Lucas van Leyden, Rembrandt, Jan Steen en vele andere schilders.
De andere groep brengt een bezoek aan Museum Boerhaave. In dit rijksmuseum vindt u de geschiedenis van de Natuurwetenschappen en van de Geneeskunde. In het oude Caeciliagasthuis beleeft u proefondervindelijk vijf eeuwen wetenschap en geneeskunde. Hier doceerde professor Herman Boerhaave en staan er de microscopen van Antoni van Leeuwenhoek opgesteld. Ook in deze twee musea zullen wij worden rondgeleid waarna wij na afloop nog een kopje koffie of thee drinken om daarna de reis naar huis te ondernemen.

De kosten voor deze excursie bedragen € 35,00 inclusief koffie/thee met gebak, lunch, rondleidingen en toegangsgelden.

Bezitters van een museumjaarkaart wordt vriendelijk verzocht deze mee te nemen! Wilt u bij uw aanmelding ook uw voorkeur voor Museum Boerhaave of de Lakenhal opgeven?

De meeste jaren is er veel belangstelling voor de excursie waardoor wij snel zijn volgeboekt. Om teleurstelling te voorkomen is het aan te bevelen om u snel aan te melden zodat u zeker bent van een plaats voor deze prachtige dag.

Intekening is niet meer mogelijk, de bus is vol.

 

Activiteiten overzicht