Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Muzikale stadswandeling door hartje hoorn

12-06-2005
Op zondag 12 juni voert een muzikale stadswandeling langs middeleeuwse plaatsen in de binnenstad van Hoorn. Muziek en verhalen brengen de sfeer terug van rond het jaar 1500. De start is om 14.00 uur op de Roode Steen, deelname is gratis.
Van 8 t/m 12 juni wordt op diverse locaties in de binnenstad van Hoorn het festival Oude Muziek Nu gehouden. Een bijzonder onderdeel is de muzikale stadswandeling die op de zondagmiddag op het programma staat. Gidsen van de Vereniging Oud Hoorn leiden de deelnemers langs kloosters, hofjes en andere plaatsen die nog herinneren aan het middeleeuwse Hoorn.
Vanaf 13.30 uur worden de wandelaars op de Roode Steen ontvangen met muziek van de groep Madlot. Hun muziek kan het best omschreven worden als wereldmuziek uit de Lage Landen. De vijf muzikanten zingen niet alleen, maar bespelen ook oude instrumenten als de koeienhoorn, middeleeuwse trom en rommelpot. Als er regen in de lucht zit spelen zij binnen, in de wintertuin van Ridderikhoff.
Halverwege komen de wandelaars Tonny Holsbergen en Anneguus Smit tegen. Zij bespelen in de Weeshuistuinen de draailier, doedelzak, fluit en trom. Zij maken dansmuziek die rond het jaar 1500 in onze contreien geklonken heeft en misschien ook het leven van de Hoornse weeskinderen uit die tijd wat opgevrolijkt heeft. Het optreden van dit duo is uiteraard ook voor niet-wandelaars toegankelijk en duurt van 14.15 tot 15.15 uur.
De muzikale stadswandeling wandeling eindigt in het Sint Pietershof, gelegen aan het Dal. Daar treedt van 15.00 tot 16.00 uur rondreizend muziek- en verteltheater Donderelf op met een programma voor jong en oud. In een reeks korte verhalen en liederen, omlijst met vrolijke dansjes en sfeervolle harpmuziek brengt het duo Philip en Theresia van der Zee de Middeleeuwen opnieuw tot leven.
informatie
Meer informatie over het festival Oude Muziek Nu en de muzikale stadswandeling is te vinden op www.oudemuzieknu.demon.nl. Ook kunt u bellen met Stichting Hoorn - Oude Muziek Nu (0229-248330) of mailen naar info@oudemuzieknu.demon.nl. Aanmelding voor de muzikale stadswandeling is niet nodig, deelname is gratis. Ontleend aan www.hoorngids.nl

 

Activiteiten overzicht